Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μυστήριο με το Σινούκ

Αξεδιάλυτα ερωτηματικά παραμένουν έξι χρόνια μετά την πτώση του Σινούκ που στοίχισε τη ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, της συνοδείας του και του πληρώματος. Έγγραφα μιλούν για έκρηξη πριν την πτώση



Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη πτώση του Σινούκ έξι ακριβώς χρόνια μετά τη μοιραία πτήση του στις Καρυές του Αγίου όρους.

Όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία, πάνω από 500 κρατικά και διεθνή έγγραφα περιέχουν συγκλονιστικά στοιχεία που δεν έχουν αξιολογηθεί καθώς το θέμα έχει κλείσει από πλευράς ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τα ορισμένα από αυτά τα στοιχεία το ελικόπτερο δε πληρούσε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας καθώς οι αρμόδιοι το άφησαν να πετάξει χωρίς φορητό πομπό εντοπισμού ανάγκης (ΕLT). Αν τον διέθετε οι διαδικασίες εντοπισμού θα ήταν άμεσες.

Παράλληλα, η μη παρακολούθηση της πτήσης του από την ΥΠΑ και την Πολεμική Αεροπορία καθυστέρησαν την επιχείρηση διάσωσης με αποτέλεσμα η νύχτα να καταστήσει ιδιαιτέρως δύσκολη την έρευνα.

Μάλιστα, συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι αυτή η καθυστέρηση υπήρξε μοιραία για τον άτυχο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο ο οποίος επέζησε από τη πτώση και χαροπάλευε στη θάλασσα 28 ολόκληρες ώρες, σύμφωνα και με το πιστοποιητικό θανάτου του.

Ένα άλλο στοιχείο που αποκαλύπτουν τα επίσημα έγγραφα είναι πως το ελικόπτερο πετούσε με τουρκικό κωδικό από την Πάχη Μεγάρων στον Καρέα και από τον Καρέα στην Κάρυστο προκαλώντας σύγχυση στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας της ΥΠΑ, ενώ όσον αφορά τα αίτια της πτώσης τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ καθώς σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή υπάρχουν σαφές ενδείξεις για έκρηξη εν πτήση που σημειώθηκε λόγω τεχνικής βλάβης.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.