Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Απαράδεκτες δηλώσεις Χριστόφια προκαλούν αντιδράσεις


Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Χριστόφια όπου εξισώνει την τουρκική εισβολή και κατοχή 36 ετών, την προσφυγοποίηση 200.000 Ελλήνων, τον εποικισμό της κατεχόμενης γης, τους βιασμού και τις σφαγές της Τουρκίας με ένα άφρων πραξικόπημα που έγινε από την παράνομη και αντιλαϊκή χούντα, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσώπευε την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

Αυτά είναι γνωστά ιστορικά γεγονότα που σκοπίμως ο κ. Χριστόφιας παραποιεί και αντί να συμπεριφέρεται ως εχέφρων πολιτικός και πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος μιας εμπαθούς κομμουνιστικής και ανθελληνικής κλίκας. Είναι δυστυχία για τον Κυπριακό Ελληνισμό που κυβερνάται από ένα άνθρωπο που αδυνατεί να χαλιναγωγήσει τις ιδεολογικές του εμπάθειες.

Ας γνωρίζει ο κ. Χριστόφιας πως όπως και να παραποιήσει την ιστορία δεν μπορεί να καταργήσει την διεθνή νομιμότητα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να επιβάλει μια λύση που ο ίδιος και οι σύντροφοι του επιθυμούν, μια λύση που να νομιμοποιεί το έγκλημα της Τουρκίας. Το μόνο πράγμα που πετυχαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τέτοιες ατυχείς δηλώσεις είναι να διαδηλώνει την ανικανότητα του και την επικινδυνότητα του.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια από το 1974 μέχρι σήμερα αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτό τον τόπο ουδέποτε κατήγγειλαν τις ευθύνες της Μεγάλης Βρετανίας στο δράμα της Κύπρου, και ουδέποτε παραδέχτηκαν ότι όλα τα δεινά προήλθαν από τους όρους του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που μας επέβαλλε η Μ. Βρετανία

Η απόδοση ευθυνών προς οιονδήποτε που αναμείχθηκε στο Κυπριακό δεν έχει κανένα νόημα εάν δεν συνοδευθεί με την καταγγελία των Συνθηκών Εγγυήσεως και Συμμαχίας και την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος που δικαούται ο κυπριακός λαός για να ονομάζεται ελεύθερος και αυτόνομος


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.