Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Απίστευτο:Ένοπλη συμπλοκή Αμερικανών-Κούρδων σε αγώνα ποδοσφαίρου!


Ένα απίστευτο επεισόδιο έλαβε χώρα στο Ιρακινό Κουρδιστάν όταν ποδοσφαιρικός αγώνας Αμερικανών-Κούρδων κατέληξε σε ένοπλη σύγκρουση με νεκρούς εκατέρωθεν.

Δύο μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν και εννιά τραυματίστηκαν από Κούρδους Πεσμεργκά σε ιρακινή στρατιωτική βάση στην επαρχία Σαλαχουντίν κοντά στην πόλη Τουζ Χουρματού.

Σύμφωνα με δυτικές πηγές οι οποίες επικαλούνται δηλώσεις ιρακινών εκπροσώπων το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου (!) μεταξύ αμερικανών και κούρδων.

Κατά τα φαινόμενα, Κούρδος μέλος των Πεσμεργκά λογομάχησε με Αμερικανό με αποτέλεσμα η ένταση να ανέβει και ο καβγάς να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο Πεσμεργκά Σοράν Ραχμάν Σαλέχ Ουαλί, σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας του Ιράκ, ξεκίνησε τους πυροβολισμούς κατά των Αμερικανών με αποτέλεσμα αυτοί να απαντήσουν.

Η συμπλοκή έληξε με δύο Αμερικανούς νεκρούς και εννιά τραυματίες ενώ ο Κούρδος Πεσμεργκά έχασε και αυτός τη ζωή του κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Χθές οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν το θάνατο 2 στρατιωτών τους χωρίς όμως (περιέργως)να διευκρινίσουν τις συνθήκες κατώ από τις συνέβη αυτό


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.