Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ζευγάρι Αμερικανών συνελήφθη επ αυτοφώρο προσπαθώντας να πουλήσει πυρηνικά μυστικά στην Βενεζουέλα


Πυρηνική τεχνογνωσία κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να πουλήσουν στη Βενεζουέλα ένας Αμερικανός επιστήμονας και η σύζυγός του που εργάζονταν στο ερευνητικό κέντρο του Λος Άλαμος, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές συνελήφθησαν την Πέμπτη από πράκτορες του FBI που υποδύθηκαν υποψήφιους... αγοραστές από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με στόχο την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί πως η Βενεζουέλα όντως προσπάθησε να αποκτήσει αμερικανικά στρατιωτικά μυστικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ερευνητής υποστήριξε στον δήθεν αξιωματούχο της Βενεζουέλας ότι η χώρα μπορούσε, με τη βοήθειά του, να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα σε δέκα χρόνια.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki


Οι δύο πρώην υπάλληλοι του Los Alamos National Laboratory (ενός από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα ανάπτυξης στρατιωτικής τεχνολογίας στις ΗΠΑ), ηλικίας 75 και 67 ετών, βαρύνονται με 22 κατηγορίες και αντιμετωπίζουν την ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν βρεθούν ένοχοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.