Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Διάτρητες οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας


Σοβαρή υπόθεση κλοπής απόρρητων έγγραφων από τη Μυστική Υπηρεσία της χώρας

Εμπιστευτικά έγγραφα υψηλής ασφάλειας, αναφορικά με έρευνες της Αυστραλιανής Μυστικής Υπηρεσίας (ASIO) κι άλλων συναφών υπηρεσιών, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας, ύστερα από πληροφορίες, σε κατοικία ατόμου που καλλιεργούσε μαριχουάνα.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η ερωτική σύντροφος του συλληφθέντα για καλλιέργεια μαριχουάνας, είχε εργαστεί σε διάφορες μυστικές υπηρεσίες, όπως την Αυστραλιανή Μυστική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Αστυνομικής Ακεραιότητας, την Αστυνομική Υπηρεσία Δυτικής Αυστραλίας και Βικτώριας, καθώς επίσης και το υπουργείο Σωφρονιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας. Οι αρχές θεωρούν ότι μέχρι πριν από 18 μήνες, η εν λόγω γυναίκα κατείχε υψηλόβαθμη θέση στην Υπηρεσία Αστυνομικής Ακεραιότητας και είχε πρόσβαση σε έγγραφα υψίστης εμπιστευτικότητας.

Οι υπηρεσίες που εμπλέκονται ερευνούν τώρα να βρουν πώς εκλάπησαν τα έγγραφα και αν το αποτέλεσμα σε κάποιες από τις υποθέσεις οι οποίες έχουν εκδικαστεί στο διάστημα αυτό, ενδέχεται να έχει επηρεαστεί από την κλοπή των πληροφοριών.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.