Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πούτιν ξεφτίλισε το F-35 και τις επιδόσεις του στον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας


Περισσότερα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το τι διεμηνύθει μεταξύ του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Ehud Barak και του ρώσου πρωθυπουργού Vladimir Putin κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του πρώτου στη Ρωσία στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή πόλη του Sochi στις ακτές της Μαύρης θάλασσας και συζητήθηκαν ένα πλήθος θεμάτων γύρω από την αμυντική συνεργασία των δύο πλευρών, την πώληση ισραηλινών UAV, τη συνεργασία για την παραγωγή νέων, αλλά και το αίτημα του Ισραήλ –που τελικά δεν εισακούστηκε- για την μη πώληση των βλημάτων εδάφους-επιφανείας P800 στη Συρία.

Αυτό όμως που δεν έγινε γνωστό και τελικά διέρρευσε μόλις εχθές είναι τι είπε ο Putin στον ισραηλινό υπουργό αναφορικά με τις δυνατότητες του F-35, καθώς Ισραήλ αποφάσισε σε πρώτο στάδιο την προμήθεια 20 τέτοιων αεροσκαφών. Έτσι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Putin έδωσε στον Barak μια πλήρη αναφορά γύρω από τις δυνατότητες του F-35 χαρακτηρίζοντάς το ως μια «κατώτερη έκδοση» σε σχέση άλλα μαχητικά νέας γενιάς. Ο Putin είπε ακόμη στον ισραηλινό υπουργό πως το F-35 έχει θεμελιώδεις ατέλειες στην σχεδίασή του αναφορικά με τις ικανότητες stealth και πιο κυριότερα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους μπορούν να υποστούν «πειρατεία» (hacked) ενώ αυτό βρίσκεται στη μάχη!


Ο Putin απέδειξε τα λεγόμενά του επιδεικνύοντας στον ισραηλινό υπουργό μια εμπιστευτική έκθεση της ρωσικής Αεροπορίας, επιβεβαιώνοντας εν μέρη και τις ισραηλινές ανησυχίες. Ο Putin όμως προχώρησε και άλλο λέγοντας πως οι κινέζοι έχουν ήδη διεισδύσει σε αμερικανικά προγράμματα υψηλής τεχνολογίας και πως πολλές από τις τεχνολογίες αυτές έχουν ήδη διαρρεύσει.

Η οριστική απόφαση του Ισραήλ για την προμήθεια των 20 F-35 αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.


defencenet


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.