Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το GLONASS καλύπτει όλη τη Γη


Για την εξασφάλιση από το ρωσικό δορυφορικό σύστημα πλοήγησης GLONASS ακριβούς εντοπισμού στόχων σε οποιοδήποτε σημείο του εθνικού εδάφους, απαιτούνται 18 δορυφόροι, ενώ σε οποιοδηποτε σημείο του πλανήτη μας- 24 συσκευές. Με την τοποθέτηση στο σύστημα των τριών νέων συσκευών, ο ολικός αριθμός των δορυφόρων του GLONASS θα αυξηθεί ως 26. Εξάλλου, ακόμα και τόσοι δορυφόροι δεν είναι αρκετοί γιατί μερικοί απ' αυτούς θα πρέπει να γίνουν εφεδρικοί.

Οι δημιουργοί του συστήματος GLONASS βεβαιώνουν ότι όταν το ρωσικό σύστημα θα φτάσει ως την προβλεπόμενη ισχύ του, τότε ως προς την ακριβή εντοπισμό και την ποιότητα του σήματος δεν θα μένει πίσω από το αμερικανικο GPS, αυτό τον κύριο και μοναδικό προς το παρόν ανταγωνιστή του.

Εξάλλου, οι επαγγελματίες- τόσο της Ρωσίας, όσο και των ΗΠΑ προτιμούν να μην μιλούν για ανταγωνισμό, αλλά για συνεργασία μια και τέτοια συνεργασία ωφελεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Αναπτύσσει την αγορά, κάτι που συμφέρει στους παραγωγούς και αυξάνει την ποιότητα των υπηρεσιών, γεγονός που συμφέρει στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.



«Σήμερα, όπως είπε ο Αλεξάντρ Ζουμπάχιν, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας του Αρχικατασκευαστή του συστήματος GLONASS, στον κόσμο υπάρχουν μόνο δύα λειτουργικά παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης: το GLONASS της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το αμερικανικό σύστημα NAVSTAR, το οποίο είναι περισσότερο γνωστό ως GPS. Οι υπόλοιπες χωρές δεν κατάφεραν προς το παρόν τίποτε παρόμοιο. Όταν μας ρωτούν για τον ανταγωνισμό, εμείς προτείνουμε την χρησιμοποίηση της λέξης "συνεργασία". Γιατί; Διότι για τους καταναλωτές δεν έχει καμιά ουσιαστική σημασία, οι δορυφόροι ποιάς χώρας καλύπτουν τη Γη με το σήμα πλοήγησης. Χρειάζονται αντίστοιχες υπηρεσίες. Συνεπώς όσο περισσότεροι δορυφόροι αντιλαμβάνεται η συσκευή λήψης, τόσο καλύτερης ποιότητας γίνονται οι υπηρεσίες. Εμείς επιμένουμε ότι δεν γίνεται λόγος εδώ για ανταγωνισμό, αλλά για συνεργασία γιατί και οι δύο πλευρές αναπτύσσουν τέτοια συστήματα όπως είναι το GLONASS και το GPS μαζί.

Η ολοκληρωτική ανάπτυξη του ρωσικού δορυφορικού συστήματος πλοήγησης GLONASS δεν θα αργήσει να έρθει. Θα γίνει φέτος τον Νοέμβριο, όταν με τον πύραυλο-φορέα Proton-M θα τοποθετηθούν οι τελευταίοι τρείς δορυφόροι. Τότε το οριστικά εξοπλισμένο σύστημα GLONASS θα εξασφαλίσει την κάλυψη με το σήμα πλοήγησης όλο τον πλανήτη μας.


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.