Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Το GRIPEN ενσωμάτωσε τον Meteor


Μεγάλης σημασίας είναι η προσθήκη ενός οπλικού συστήματος σαν τον ευρωπαϊκό πύραυλο Meteor στο οπλοστάσιο των μαχητικών JAS-39 Gripen.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη σουηδική Διοίκηση Αμυντικού Υλικού (FMV) που ζήτησε από τη Saab να ολοκληρώσει (integration) μέσα στην επόμενη τετραετία το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα στο μαχητικό.

Το ραντάρ του αεροσκάφους και οι οθόνες στο κόκπιτ θα προσαρμοστούν ώστε να είναι δυνατή η καθοδήγηση και γενικότερα ο χειρισμός του πυραύλου Meteor με βάση τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Το Gripen θα εξοπλιστεί και με ένα σύστημα ζεύξης δεδομένων που θα επιτρέπει την επικοινωνία με τον πύραυλο μετά από την εκτόξευσή του. Επί της ουσίας, ο χειριστής θα μπορεί να παρεμβαίνει στις συντεταγμένες που έχουν δοθεί εάν απαιτείται να γίνει κάποια διόρθωση.

Το Gripen είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι το 2006 ως εναέρια πλατφόρμα επί της οποίας πραγματοποιούνταν δοκιμές για την ανάπτυξη του Meteor. Έχοντας εμπειρία από «πρώτο χέρι», οι Σουηδοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το καλύτερο όπλο αέρος-αέρος σε αποστάσεις «πέραν του οπτικού ορίζοντα» (BVR: Beyond Visual Range).


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.