Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σαρώνει ο.. "Malakas" !!


Τροπική καταιγίδα με το όνομα «Malakas» πλήττει τα ιαπωνικά νησιά, ενώ μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι μέχρι το τέλος του μήνα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετατροπής του σε τυφώνα.

Η τροπική καταιγίδα ενισχύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και κατευθύνεται πλέον προς τα ιαπωνικά νησιά Iwo Jima and Chichi Jima, σύμφωνα με προειδοποιήσεις του Κέντρου Παρακολούθησης Τυφώνων του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το επίσημο μετεωρολογικό δελτίο δείχνει την καταιγίδα να κατευθύνεται βόρεια, πάνω από τα νησιά Iwo Jima and Chichi Jima πριν στραφεί βορειοανατολικά, ενώ αρχικά ήταν σίγουρο ότι δεν θα χτυπήσει τη στεριά της Ιαπωνίας.

Η καταιγίδα προβλέπεται ότι θα παραμείνει περίπου 570 χιλιόμετρα (350 μίλια) ανοιχτά της Ιαπωνίας, με το Τόκιο και τις γύρω περιοχές να παραμένουν εκτός του φάσματος που αναμένεται να πλήξει ο «Malakas».

Η καταιγίδα με την ουκ ολίγο περίεργη ονομασία αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα στις 24 Σεπτεμβρίου, με σταθερούς ανέμους 157 χιλιομέτρων την ώρα.

Η ταχύτητα των ανέμων κατατάσσει την καταιγίδα στην κατηγορία 2 της κλίμακας πέντε σταδίων Saffir-Simpson, ενώ δεν αποκλείεται να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στις εν λόγω περιοχές, σύμφωνα με την υπηρεσία πρόγνωσης καιρού των ΗΠΑ.

Το μεσημέρι στις 3 μ.μ. της Τετάρτης, η καταιγίδα βρίσκονταν 590 χιλιόμετρα νότια της Ιβο Τζίμα και 1.800 χιλιόμετρα νοτίως του Τόκιο, ενώ ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα ανέμων 74 χλμ. την ώρα.

Η καταιγίδα «malakas» στις Φιλιππίνες σημαίνει «δυνατός», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ εξαιτίας του έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι και έχει προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές.

Ο «Μalakas» κατατάσσεται στην 13η θέση με τους πιο θυελλώδεις ανέμους στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.