Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μυστήριο παραμένει η δολοφονία του πράκτορα της MI6 στη Μόσχα



Στα μυθιστορήματα με ήρωα τον James Bond, μόνο μία φορά έχει σκοτωθεί ένας συνεργάτης του. Στις ταινίες, αρκετοί πράκτορες 00.. έχουν εξοντωθεί από τους κακούς.

Στην πραγματικότητα όμως, οι Βρετανοί πράκτορες έχουν την τάση, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, να πεθαίνουν στο κρεβάτι τους από φυσικά αίτια. Το κρεβάτι του Kim Philby, ήταν δυστυχώς στη Μόσχα…ήταν όμως κρεβάτι.

Άρα, ο θάνατος του Gareth Williams, ειδικού στο σπάσιμο κωδικών και κρυπτογράφου της GCHQ ( Κυβερνητική Υπηρεσία Επικοινωνιών), είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός.


Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για δολοφονία. Δεν μπορούν όμως να καταλήξουν ακόμα πως έγινε η δολοφονία. Μέχρι στιγμής, περιμένουν να δουν τι θα δείξουν τα αποτελέσματα από τα ειδικά εργαστήρια της σήμανσης, για να δουν εάν δηλητηριάστηκε.

Στη αρχή ήταν λογικό για την αστυνομία να πιστεύει ότι ο θάνατος προήλθε από πρόσωπο της προσωπικής του ζωής και όχι της επαγγελματικής. Στατιστικά είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο.

Η βρετανική αστυνομία για αυτές τις υποθέσεις , για να αποφύγει τις ονομασίες τύπου δολοφονία ή τρομοκρατικό χτύπημα, προτιμάει να λέει ότι ήταν « ένα κοινό αξιοπρεπές έγκλημα». Μέρα με τη μέρα όμως, οι πιθανότητες ότι ήταν ένα κοινό αξιοπρεπές έγκλημα μειώνονται.



Ας πάρουμε τα δεδομένα. Εάν βρεις μια καλά ταχτοποιημένη βαλίτσα δίπλα στη πόρτα, σημαίνει ότι κάποιος που είναι τακτικός, πρόκειται να φύγει. Εάν βρεις ένα πτώμα τοποθετημένο σε μία σακούλα μέσα στη μπανιέρα, τότε αυτό που βλέπεις δεν αμφισβητείται. Το πτώμα είναι στη σακούλα γιατί πρέπει να μεταφερθεί και μέσα στη μπανιέρα, ώστε να είναι εύκολη η εξαφάνιση των στοιχείων.

Για κάποιο λόγο, οι δολοφόνοι παράτησαν το πτώμα, όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

Στο «ξεφόρτωμα» του πτώματος οι ερασιτέχνες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Εάν είσαι επαγγελματίας όμως βρίσκεις πάντα λύσεις. Οι άνθρωποι του IRA ήταν τόσο καλοί, που μετά την συμφωνία «Good Friday»,η οποία ήταν μέρος της διαδικασίας συμφιλίωσης, ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να θυμηθούν που είχαν κρύψει ορισμένα από τα θύματα τους.

Στη περίπτωση του Gareth Williams, οι οιωνοί για τους εγκληματίες δεν είναι και τόσο καλοί. Η αστυνομία ψάχνει για ένα ζευγάρι «Μεσογειακής εμφάνισης». Στις ημέρες που δεν υπήρχε το πολιτικά ορθό η Scotland Yard, θα έλεγε «Μελαψοί»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει καταγράφει σε κάμερα, την ώρα που πέρναγε την εξώπορτα του σπιτιού του Williams.

Μπορεί να ήταν οι δολοφόνοι. Μπορεί και να μην ήταν. Μπορεί να είναι ψεύτικη η πληροφορία. Μπορεί και να μην είναι. Ένα είναι όμως το σίγουρο, όποιος σκότωσε τον Williams, έχει σκοτώσει ξανά.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.