Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η Northrop Grumann ξεκινά την παραγωγή νέων πυρηνοκίνητων Υ/Β class Virginia


Η αμερικανική Northrop Grumann μπορεί πλέον να ξεκινήσει απρόσκοπτα την ναυπήγηση των υποβρυχίων κλάσεως «Virginia» για λογαριασμό του αμερικανικού Ναυτικού.

Τη σχετική έγκριση έδωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επιχειρησιακές δοκιμές του τρίτου επιπέδου, αποκαλούμενου ως «Milestone III», με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για τη ναυπήγηση από την εταιρία και την παραλαβή από το αμερικανικό Ναυτικό των 16 υπολοίπων υποβρυχίων της κλάσης, σύμφωνα πάντα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει το 1998, με την κατασκευάστρια να έχει την άδεια να προχωρήσει στη ναυπήγηση των πρώτων 14 από τα συνολικά 30 υποβρύχια που θα κατασκευαστούν, προ της τελικής έγκρισης του Πενταγώνου. Το αμερικανικό Ναυτικό, εν αναμονή πάντα της τελικής έγκρισης, είχε κατακυρώσει τα σχετικά συμβόλαια ναυπήγησης για τα 18 υποβρύχια.

Το συγκεκριμένο ναυπηγικό πρόγραμμα μάλλον μπορεί να χαρακτηριστεί ως γενικά επιτυχημένο, αφού κάθε νέο υποβρύχιο παραδίδεται σε ταχύτερο χρόνο από το προηγούμενο και σε χαμηλότερη τιμή.

Το νέο χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην κατασκευάστρια εταιρία και το αμερικανικό Ναυτικό, είναι η παραλαβή δύο υποβρυχίων του τύπου σε ετήσια βάση, από το 2011 έως και το 2017.

Όσον αφορά στο κόστος μονάδας, η φιλοδοξία είναι να πέσει στα... δύο δισεκατομμύρια δολάρια!



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.