Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τον χιλιοστό πύραυλο PAC-3 παρέδωσε η L.M.


Ο αμερικανικός Στρατός παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα τον χιλιοστό πύραυλο PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) που κατασκευάζει η Lockheed Martin.

Η παράδοση έγινε κατά τη διάρκεια τελετής στη γραμμή παραγωγής του πυραύλου, στην περιοχή Κάμντεν στο Αρκάνσας. Πρόκειται για τον πύραυλο που εξοπλίζει ένα από τα πιο γνωστά αντιαεροπορικά / αντιβαλλιστικά συστήματα στον κόσμο, το PATRIOT, το οποίο είναι ενταγμένο πέραν σειράς χωρών ανά την υφήλιο, και στο ελληνικό οπλοστάσιο.

Τον αντιβαλλιστικό πύραυλο PAC-3 διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους εκτός από τις ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και προσφάτως η Ταϊβάν.

Η πρώτη κατάρριψη που πέτυχε πύραυλος του συστήματος PATRIOT πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών το 1984, καταρρίπτοντας εκτός της γήινης ατμόσφαιρας μια ψεύτικη πυραυλική κεφαλή που είχε εκτοξευτεί – υποτίθεται – εναντίον του μητροπολιτικού εδάφους των Ηνωμένων Πολιτειών. Έκτοτε, η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε στην ανάπτυξη και παραγωγή του PAC-3.

Ο πύραυλος είναι σχεδιασμένος να καταρρίπτει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να φέρουν μη συμβατική κεφαλή, πυραύλους κρουζ και αεροσκάφη.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.