Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι δοκιμές των Ρωσικών UAV


Την ολοκλήρωση των δοκιμών σε εγχωρίως αναπτυχθέντα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική Ρωσία, στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ, υπό την εποπτεία επιτροπής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, με επικεφαλής τον αρχηγό, στρατηγό Αλεξάντερ Ποστνίκοβ.

Η Ρωσία είχε επενδύσει 172 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη UAV από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία τα οποία είχαν αποτύχει στις δοκιμές, αφού όπως είχε αποκαλύψει ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλεξάντερ Ζέλιν, δεν είχαν πετύχει τους στόχους στους τομείς της ταχύτητας, του ύψους, καθώς επίσης και σε μια σειρά άλλων επιχειρησιακών προδιαγραφών. Κατά συνέπεια, οι τωρινές επιτυχείς δοκιμές και το συμπέρασμα ότι επετεύχθη «σημαντική πρόοδος» είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Ανατόλι Σερντιούκοβ, το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία με ξένες εταιρίες που διαθέτουν σημαντική τεχνογνωσία, κυρίως από το Ισραήλ και τη Γαλλία. Υπενθυμίζεται αφενός η συμφωνία που φαίνεται πως επετεύχθη για το θέμα στην πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ, στη Ρωσία (και την προμήθεια 12 ισραηλινών UAV), και αφετέρου στην ανακοίνωση της δημιουργίας κοινοπραξίας ανάμεσα σε ισραηλινή και γαλλική εταιρία.

Πλέον, Ρωσία και Ισραήλ διαπραγματεύονται την δημιουργία κοινοπραξίας με κεφάλαιο ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη και κατασκευή UAV. Πόσο μεγάλη έκπληξη θα αποτελούσε άραγε, οι προνομιακές σχέσεις Μόσχας-Παρισίων να έφερναν τη Ρωσία εντός της προαναφερθείσας γαλλο-ισραηλινής κοινοπραξίας;

defencepoint



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.