Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ρωσία δεν έχει ανάγκη το Ισραήλ για κατασκευή UAV


Η Ρωσία δεν χρειάζεται την βοήθεια του Ισραήλ για την ανάπτυξη και κατασκευή συστημάτων UAV, σύμφωνα με τον διευθυντή της ρωσικής εταιρείας Vega που κατασκευάζει συστήματα UAV.

Ο λόγος για τη δήλωση αυτή του Vladimir Verba ήταν η πρόσφατη αντίδραση του Ισραήλ στην πώληση των βλημάτων P-800 Yakhont στην Συρία από τη Ρωσία.

Μέσα στα 2-3 χρόνια και χωρίς τη βοήθεια του Ισραήλ η εταιρεία του θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα σύγχρονο ρωσικό σύστημα UAV σύμφωνα με τον Vladimir Verba. Η εταιρεία Vega έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης συστημάτων UAV μέχρι το 2025 το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και τις μυστικές υπηρεσίας της Ρωσίας.

Εκτός από τα αναγνωριστικά συστήματα UAV η ρωσική εταιρεία αναπτύσσει και συστήματα UAV κρούσης σε συνεργασία με την ρωσική εταιρεία United Aircraft Corporation (UAC).

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στην απόκτηση συστημάτων αυτής της κατηγορίας, μετά τα προβλήματα συλλογής πληροφοριών που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Γεωργία.

Εκτιμάται ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται 100 αεροχήματα και 10 σταθμούς Ελέγχου Εδάφους. Μέχρι και σήμερα η Ρωσία έχει αγοράσει 12 συστήματα UAV από το Ισραήλ συνολικής αξίας 53 εκατ. δολαρίων ενώ έχει θέσει μία παραγγελία αξίας 100 εκατ. δολαρίων για 36 ακόμα συστήματα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.