Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχεται το μεγάλο Ρωσικό αποβατικό "Yamal" στην Ελλάδα


Το μεγάλο αποβατικό πλοίο «Γιαμάλ» του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη θάλασσα βρίσκεται εν πλω προς τη Μέσογειο θάλασσα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του «Γιαμάλ», όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti, τα μέλη του πληρώματός του θα επισκεφτούν μερικά λιμάνια της Ελλάδας. Η επίσκεψή του στην Κέρκυρα συμπίπτει χρονικά με τις Ημέρες μνήμης του ναυάρχου Φιόντορ Ουσακόφ, υπό την διοίκηση του οποίου το 1799 οι Ρώσοι ναύτες απελευθέρωσαν την Κέρκυρα, καθώς επίσης και με τις εργασίες του κοινωνικού φόρουμ «Ρωσική Εβδομάδα στην Κέρκυρα».

Κατά τον ελλιμενισμό του «Γιαμάλ» στο λιμάνη της Πύλου, το πλήρωμά του θα πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου της νίκης στη ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Οι Ρώσοι ναύτες θα επισκεφτούν επίσης το λιμάνι του Πειραιά, όπου θα αποτίσουν φόρο τιμής στους συμπατριώτες τους που είχαν ενταφιαστεί στο Ρωσικό μνημειακό νεκροταφείο.

Πριν την επίστροφή του στη Σεβαστούπολη το «Γιαμάλ» θα επισκεφτεί και τις Σπέτσες.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To YAMAL έδεσε σήμερα Παρασκευή 22-10-2010 στον Πειραιά. Αυριο Σάββατο το μεσημέρι θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Prime13 είπε...

Βελτιώνεται η υγεία του Ρώσου ναύτη που τραυματίστηκε στις Σπέτσες στις 28 Οκτωβρίου. Όλοι στο νησί είναι συγκλονισμένοι. Πολλοί ζητούν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους Ρώσους που μάς τίμησαν με την επίσκεψή τους και συγκεκριμένα απέναντι στο άτυχο παλληκάρι. Απο την Τρίτη 2 Νοεμβρίου ας καταθέσουν ό,τι μπορούν μέσω του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στις Σπέτσες. Όποιος είναι στην Αθήνα μπορεί να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο. Θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες στο τέλος του άρθρου. Διαβάστε όμως πρώτα ακριβώς τι συνέβη, όπως το περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.
Συμπαράσταση πρακτική με χρήματα

Μετά απο τον τραυματισμό τού άτυχου συνανθρώπου μας, τού Ρώσου ναύτη Ρασίμ Μπεϋμπούνοφ, πολλοί Σπετσιώτες ζήτησαν να δώσουν οικονομική ενίσχυση ως ένδειξη της αλληλεγγύης τους και ως συνέχεια της φιλοξενίας τού Σπετσιώτικου λαού απέναντι στο Ρωσικό Ναυτικό. Τα ποσά θα καταβληθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στις Σπέτσες, που θα τα παραδόσει στον τραυματία. Καλούνται όσοι άλλοι επιθυμούν, να καταθέσουν τη συνδρομή τους στο κυτίο του Φιλοπτώχου Ταμείου τα πρωϊνά που ό ναός είναι ανοιχτός, ή το απόγευμα της Πέμπτης ώρα 5-7, ή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στη Θεία Λειτουργία. Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα εξής πρόσωπα (με αλφαβητική σειρά): Βρονταμίτης Παναγιώτης του Ευάγγελου (6942-201010), Μπούφης Αλέξανδρος του Δημητρίου (6945-901110) και Χαριτάτος Πέτρος του Δημητρίου (6945-294308). http://spetses.wordpress.com/2010/11/01/yamal2/
http://13571113.blogspot.com/

Prime13 είπε...

Συμπαράσταση πρακτική με χρήματα
Όποιος θέλει να συνδράμει μπορεί να κάνει κατάθεση στον προσωπικό λογαριασμό του τραυματία στην Εθνική Τράπεζα τα στοιχεία του είναι: Beybutov Rasim με αριθ. λογ/σμου 470/748009-14. Για κατάθεση απο άλλη τράπεζα το Swift Code είναι ETHNGRAA και και το ΙΒΑΝ είναι: GR2601104700000047074800914.
------------------------------------------

Μετά απο τον τραυματισμό τού άτυχου συνανθρώπου μας, τού Ρώσου ναύτη Ρασίμ Μπεϋμπούνοφ, πολλοί Σπετσιώτες ζήτησαν να δώσουν οικονομική ενίσχυση ως ένδειξη της αλληλεγγύης τους και ως συνέχεια της φιλοξενίας τού Σπετσιώτικου λαού απέναντι στο Ρωσικό Ναυτικό. Τα ποσά θα καταβληθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στις Σπέτσες, που θα τα παραδόσει στον τραυματία. Καλούνται όσοι άλλοι επιθυμούν, να καταθέσουν τη συνδρομή τους στο κυτίο του Φιλοπτώχου Ταμείου τα πρωϊνά που ό ναός είναι ανοιχτός, ή το απόγευμα της Πέμπτης ώρα 5-7, ή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στη Θεία Λειτουργία. Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα εξής πρόσωπα (με αλφαβητική σειρά): Βρονταμίτης Παναγιώτης του Ευάγγελου (6942-201010), Μπούφης Αλέξανδρος του Δημητρίου (6945-901110) και Χαριτάτος Πέτρος του Δημητρίου (6945-294308).

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.