Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ:ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ" ΜΕ ΔΗΜΑΡΑ 65-70% ΣΤΟ Β ΓΥΡΟ


Το αποτελεσμα των περιφερειακων εκλογων κρινει το αν θα στηθουν καλπες για τις εθνικες εκλογες...

Οπως αποκαλύπτει ο Α. Κωνσταντατος στην εφημεριδα " ο Κοσμος του Επενδυτη" σε μυστική σύσκεψη υπο τον Γ. Παπανδρέου αποφασίστηκε εαν ο ελληνικός λαός επιφυλάξει οδυνηρή ήττα για το κυβερνών κόμμα ο Γ. Παπανδρεου θα οδηγήσει την χωρα σε πρόωρες εκλογές εως την άνοιξη του 2011




Στο μεταξύ σαρώνει το "αντιμνημονιακό μέτωπο" στις δημοσκοπήσεις σε όλης την Ελλάδα. Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Δημαράς περνάει πλέον καθαρά μπροστά από την πρώτη Κυριακή και όλα δείχνουν ότι την δεύτερη Κυριακή ο λαός θα επιβραβεύσει την ψήφος του κατά του επαίσχυντου Μνημονίου με μία περιφανή νίκη και την θέση του "μικρού πρωθυπουργού" ως Περιφερειάρχη Αττικής. Έρευνα της εταιρείας Marc δείχνει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γ. Δημαράς πήρε κεφάλι με προβάδισμα 2% στον πρώτο γύρο από τον Γιάννη Σγουρό (21,7% έναντι 19,7%), ενώ στον δεύτερο γύρο φαίνεται να υπερισχύει τόσο του Γιάννη Σγουρού όσο και του Βασίλη Κικίλια με ποσοστό 53,2%.


Κλίμα πανικού επικρατεί πλέον στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η μία μετά την άλλη απο τις Περιφέρειες, που θεωρούσαν σίγουρες, κινδυνεύουν να χαθούν και να βαφτούν... γαλάζιες.

Τα μαντάτα των τελευταίων μετρήσεων δεν είναι καθόλου καλά.

Συγκεκριμένα, στην Ηπειρο ο κ. Βαγγέλης Αργύρης προσπαθεί, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να "περάσει" πολύ μπροστά απο τον υποψήφιο της ΝΔ Αλέκο Καχριμάνη.

Στη Θεσσαλία, ο Απόστολος Παπατόλιας έχει ακόμη δρόμο για να οδηγήσει σε ντέρμπι την "μάχη". Και αυτό γιατί στον πρώτο γύρο λέγεται ότι προηγείται ή ισοδυναμεί μαζί του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κώστας Αγοραστός. Και αν αναβιώσει η... άτυπη συμμαχία ΝΔ-ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο, τότε η Θεσσαλία θα βαφτεί γαλάζια!

Ιδιαίτερα δύσκολα είναι τα πράγματα και για τον κ. Κλέαρχο Περγαντά στην Στερεά Ελλάδα αλλά και για τον Νάσο Γιακαλή στο Βόρειο Αιγαίο, όπου προηγείται ο υπόψήφιος της ΝΔ Παύλος Βογιατζής. Μικρό προβάδισμα λέγεται, επίσης, ότι έχει ο γαλάζιος υποψήφιος στην Δυτική Μακεδονία Γιώργος Δακής.

Αν αναλογιστούμε ότι -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανόν να χάσει και την Περιφέρεια Αττικής, απο τον αντάρτη Γιάννη Δημαρά, αλλά και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τότε η 14η Νοεμβρίου θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, έχοντας κερδίσει μόνο την Κρήτη, την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, την Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο! Ενώ, η Πελοπόννησος ακόμα παίζεται μεταξύ Δράκου και Τατούλη


Προβάδισμα στην κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας έχει ο Νικήτας Κακλαμάνης με 36,4%, ενώ ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά την πρώτη Κυριακή συγκεντρώνει ποσοστό 32,7% και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στη δεύτερη Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην Περιφέρεια Αττικής ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται λίγο πάνω από το 15% με ανοδική τάση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δίδυμα του δεύτερου γύρου. Ο Γ.Δημαράς με αντίπαλο τον Γ.Σγουρό κερδίζει με μεγάλη διαφορά (53,2% έναντι 26,4%). Πρακτικά αυτό σημαίνει ποσοστό στην κάλπη 65-70%!

Πάντως, στο ενδεχόμενο που ο Γ.Σγουρός θα έχει ως αντίπαλο τον Β.Κικίλια, κερδίζει τον υποψήφιο της ΝΔ με διαφορά περίπου 13 μονάδων (39,1% έναντι 27,7%).

Πάντως στον δεύτερο γύρο αυξάνει εντυπωσιακά η αποχή, καθώς το 16% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν.


ksipnistere


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.