Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ελληνο-Ισραηλινή άσκηση: Αποχώρησαν τα Ισραηλινά apache


Ολοκληρώνεται σήμετα στο σκέλος της που έχει να κάνει με την Ανδραβίδα, η ελληνο – ισραηλινή στρατιωτική άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού αεροσκαφών με τη συμμετοχή ελικοπτέρων τύπου «Απάτσι» και μαχητικών αεροσκαφών.

Η άσκηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και σε κάποια φάση της θα μετάσχουν και αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Όπως έγινε γνωστό, είναι η πρώτη φορά που τα ισραηλινά Apache ΑΗ-64D, πετούν τόσο μακριά από το Ισραήλ.

Αυτό καταδεικνύει ότι οι Ισραηλινοί έχουν εντάξει τον τύπο σε σχέδια επιχειρήσεων βαθιάς διείσδυσης και υποστήριξης αποστολών CSAR, ένας ρόλος τον οποίο μέχρι σήμερα δεν προορίζονταν τα Apache.

Από τις 9 το πρωί άρχισε σταδιακά η αποχώρηση των ισραηλινών ελικοπτέρων, ανά δύο, με κατεύθυνση τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τα ελικόπτερα πέρασαν πάνω από την πόλη του Πύργου.

Να σημειωθεί ότι η άσκηση συνεχίζεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων χωρίς την συμμετοχή ελικοπτέρων, με την παρουσία στρατιωτικών αεροσκαφών Ελλάδας και Τουρκίας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ελληνο-ισραηλινές αμυντικές επαφές όπου εκτός της κοινής άσκησης CSAR που πραγματοποιείται στην 117ΠΜ στην Ανδραβίδα, τη χώρα μας επισκέπτεται μεταξύ 12 και 14 Οκτωβρίου 2010 τριμελής Ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Βοηθό Υποδιευθυντή Διεθνών Υποθέσεων και Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΥΠΑΜ του Ισραήλ.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η συζήτηση και η υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2011 μεταξύ των δύο χωρών, η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η διεύρυνση νέων τομέων συνεργασίας.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.