Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Νέες εφαρμογές πληροφορικής και επικοινωνιών στα B-2




Η Northrop Grumman έχει αρχίσει πτητικές δοκιμές νέων εφαρμογών πληροφορικής και επικοινωνιών του βομβαρδιστικού Β-2 ωστέ να καταστεί δυνατή η αποστολή και λήψη πληροφοριών μάχης από το δορυφόρο 100 φορές ταχύτερα από ό, τι σήμερα.

Από την 1 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία προέβη σε σειρά πτητικών δοκιμών με τη χρήση B-2 αεροσκαφών που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Edwards της Καλιφόρνια.
Το πρόγραμμα δοκιμών αποτελεί μέρος της αναβάθμισης του Β-2 και συγκεκριμένα στον τομέα της δορυφορικής επικοινωνίας και ανταλλαγής

Η Northrop Grumman είναι κύριος ανάδοχος της Πολεμικής Αεροπορίας για το B-2 Spirit, το κορυφαίο Αμερικανικό (και ίσως στον κόσμο) βομβαρδιστικό .Το Β-2 είναι το μόνο βομβαρδιστικό stealth στην αεροπορία των ΗΠΑ.

"Το πρόγραμμα δοκιμαστικής πτήσης έχει αποδείξει ότι το EHF Increment 1 σύστημα αναβάθμισης του υπολογιστή έχει φθάσει σε επίπεδο ωριμότητας που μας επιτρέπει να διεξάγουμε δοκιμαστικές εξόδους πέρα από την βάση Edwards με αυτοπεποίθηση», είπε ο Ρον Naylor, διευθυντής της Northrop Grumman

"Η Συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε το ρυθμό και τη συχνότητα των εξόδων των B-2 από το Edwards," εξηγεί ο Naylor, "η οποία θα βοηθήσει την εταιρεία να επιταχύνει το ρυθμό με τον οποίο θα εφαρμοστούν οι νέες δυνατότητες του Β-2 σε πεδίο μάχης. "



To EHF upgrade 1 περιλαμβάνει:

Μια νέα ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασίας που αναπτύχθηκε από την Lockheed Martin που θα αντικαταστήσει τους αυτόνομους υπολογιστές αεροηλεκτρονικών για το Β-2.
Μια νέα μονάδα δίσκου Ηλεκτρονικών Συστημάτων,, η οποία θα μπορεί να μεταφέρει δεδομένα EHF προς και από το Β-2
Ένα δίκτυο καλωδίου οπτικών ινών που θα υποστηρίζουν την υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων εντός του αεροσκάφους.

Το πρόγραμμα EHF Satcom αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης προσπάθειας από την Πολεμική Αεροπορία και την Northrop Grumman για τον εκσυγχρονισμό του Β-2 για να το κρατήσει πλήρως επιχειρησιακό και ικανό να ανταπεξέλθει στον σύγχρονο και εξελισσόμενο περιβάλλον μάχης.

Η δεύτερη αναβάθμιση περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός νέου τερματικού σταθμού επικοινωνιών και νέων κεραιών που θα επιτρέψουν στο Β-2 να λαμβάνει και να μεταδίδει πληροφορίες με ασφάλεια μέσω δορυφόρου.

Το Β-2 είναι το μόνο αεροσκάφος των ΗΠΑ που συνδυάζει stealth χαρακτηριστικά, μεγάλη εμβέλεια, μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και όπλα ακριβείας σε μια ενιαία πλατφόρμα. Σε συνεννόηση με τον στόλο αεροπορική υπεροχής της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία προβλέπει τον έλεγχο του εναέριου χώρου, καθώς και τον στόλο δεξαμενόπλοιων της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα παγκόσμιας κινητικότητας, το Β-2 βοηθά στο να διασφαλιστεί μια αποτελεσματική απάντηση στις απειλές των ΗΠΑ οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορεί να πετούν πάνω από 6.000 ναυτικά μίλια χωρίς ανεφοδιασμό και πάνω από 10.000 ναυτικά μίλια με ένα μόνο εναέριο ανεφοδιασμό παρέχοντάς της τη δυνατότητα να φθάσουν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μέσα σε λίγες ώρες.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.