Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η Ρωσία διαθέτει πλέον υπερσύγχρονα ραντάρ



Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 προκάλεσε την προβληματική λειτουργία των συστημάτων ραντάρ και του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης των Ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων . Αυτό προέκυψε από την στιγμή που τα περίπου δεκατέσσερα νέα έθνη, (της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) ,κράτησαν κρατικά περιουσιακά στοιχεία που ήταν εντός των νέων συνόρων τους.Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί από τους σταθμούς ραντάρ, που διαμόρφωναν το σοβιετικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ICBM,να ανήκουν πλέον σε ξένες χώρες. Το μεγάλο κόστος συντήρησης και υποστήριξης σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα των πρώην Σοβιετικών χωρών τα κατέστησαν ανενεργά και στην ουσία εγκαταλήφθηκαν.

Η αύξηση όμως της τιμής του πετρελαίου κατά την τελευταία δεκαετία και η γενικότερη οικονομική και πολιτική ενδυνάμωση της Ρωσίας συνέβαλλε στην αποκατάσταση και αναβάθμιση του συστήματος ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης των βαλλιστικών πυραύλων.



Η σχεδίαση των νέας γενιάς Ρωσικών ραντάρ μειώνουν κατά πολύ την κατάνάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν περιορισμένο προσωπικό και είναι πολύ πιο αξιόπιστα.Το πρώτο νέας γενιάς ραντάρ χτίστηκε εκτός της Αγίας Πετρούπολης μόλις μέσα σε 18 μήνες (έναντι άνω των δέκα ετών για τα αντίστοιχα παλαιότερης τεχνολογίας).

Η Ρωσία έχει εφαρμόσει σε πολλές περιπτώσει δυτική τεχνολογία και εργασιακές πρακτικές, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωση. Η εγκατάσταση του νέου ραντάρ στην Αγία Πετρούπολη αντικαθιστά εκείνο της Λετονίας το οποίο έπευασε από το 2003 ενώ είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 1998.

Το νέο ραντάρ στο Αρμαβίρ αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τα πρώην σοβιετικά ραντάρ στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία.Το νέο ραντάρ Βορονέζ-DM έχει εμβέλεια 4.000 χιλιομέτρα και διαθέτει υπερσύγχρονα ηλεκρονικά συστήματα.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.