Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

"Το Αίγαιο το μεγαλύτερο πρόβλημα Ελλάδας-Τουρκίας" δήλωσε ο Καλίν


«Κανένας στην Τουρκία και την Ελλάδα -σε σύγκριση με την περασμένη δεκαετία- δεν θεωρεί ότι τα προβλήματα είναι άλυτα. Αντίθετα και οι δύο χώρες υπό τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που έδειξαν ιδιαίτερη ηγετική ικανότητα αντιμετωπίζοντας τα θέματα αυτά, επιδιώκουν τώρα να διαμορφώσουν μια κοινή περιφερειακή προοπτική από το Αιγαίο στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή», έγραψε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ο βασικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είχει επισκεφθεί πρόσφατα στην Αθήνα.

Ο Καλίν έγραψε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Ζαμάν» ότι «η θέση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να βελτιωθούν οι σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες και δεν θέλουμε οι γείτονές μας να είναι ασταθείς και ασθενείς. Νομίζω ότι όλο και περισσότερο οι Έλληνες αντιλαμβάνονται το μήνυμα αυτό. Τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, εξακολουθούν να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.



Τα δικαιώματα της τουρκικής - μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα και της ελληνικής - χριστιανικής ορθόδοξης στην Τουρκία παραμένουν αποφασιστικά. Τέλος, υπάρχει πάντα το θέμα της Κύπρου από το οποίο, ορισμένοι - τουλάχιστον - Έλληνες θέλουν να αποστασιοποιηθούν».

Αγγελιοφόρος


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.