Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Βασιλάκος: "Δεν τα πήρα....δέχτηκα όμως εκβιασμούς".


Στην πολύ σοβαρή καταγγελία ότι δέχθηκε απειλές αλλά δεν υπέκυψε προέβη ο κ. Ευάγγελος Βασιλάκος, απερχόμενος γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης καθηκόντων στον νέο γενικό διευθυντή εξοπλισμών κ. Δημήτρη Γεωργιόπουλο.

"Δέχθηκα απειλές. Εχει σημασία; Οχι. Υπέκυψα; όχι" τόνισε ο κ. Βασιλάκος. Οπως εκμυστηρεύθηκε, όταν ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή Εξοπλισμών πριν από τεσσεράμισι χρόνια, όλοι του ψιθύριζαν: "εντάξει μωρέ θα τα πάρεις κι εσύ", για να προσθέσει : "δεν τα πήρα! Κι αυτό είναι στάση ζωής".


Πρόκειται για εξομολόγηση - τοποθέτηση που θυμίζει την φράση που εκστόμισε ο κ. Αβραμόπουλος όταν παρέδιδε το υπουργείο Υγείας στην κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. "Δεν κλέψαμε", είχε αναφωνήσει τότε ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο απερχόμενος γενικός διευθυντής Εξοπλισμών έκανε λόγο για "παρασιτούντες και αλητήριους" οι οποίοι είναι αναμεμειγμένοι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών. Ο κ. Βασιλάκος συμφώνησε πλήρως με πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη ότι από τις κατασκευασμένες αμυντικές ανάγκες ορισμένοι έστησαν πολιτικές καριέρες και έφτιαξαν περιουσίες και δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι εκείνος γνωρίζει ονόματα δεν θα μιλήσει. "Εχει καμιά σημασία να αναβιβάσω τον οποιοδήποτε παρασιτούντα και αλητήριο στο επίπεδο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας;" διερωτήθηκε ο κ. Βασιλάκος που επελέγη για τη θέση του γενικού διευθυντή Εξοπλισμών από τον τέως υπουργό Αμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, ο κ. Βασιλάκος είπε ότι ομιλεί "σαν ένας απλός πολίτης που κατά σύμπτωση βρέθηκε σ' αυτή την θέση", έκανε λόγος για παθογένειες και απέφυγε να προσδιορίσει τους λόγους για τους οποίους υποστήριξε ότι υπάρχει διαφθορά στο χώρο των εξοπλισμών. "Προσπάθησα να κάνω το καθήκον μου. Το 2006 είχα στόχο να φύγει αυτή η θολούρα γύρω από τους εξοπλισμούς" επισήμανε ο κ. Βασιλάκος και πρόσθεσε ότι φεύγει ανακουφισμένος αλλά δεν αποκάλυψε αν κατάφερε να πετύχει το στόχο που είχε θέσει αναλαμβάνοντας την ΓΔΑΕΕ.

"Λοιδορήθηκα με αισχρό τρόπο" είπε επίσης ο κ. Βασιλάκος και άσκησε κριτική στα μέσα ενημέρωσης επειδή δεν αναδεικνύουν το έργο του υπουργείου και ασχολούνται διαρκώς με τους εξοπλισμούς. Παραδίδοντας το τιμόνι της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών στον κ. Γεωργιόπουλο, ο κ. Βασιλάκος ευχαρίστησε τους κυρίους Βενιζέλο και Μπεγλίτη επειδή ήρθαν στο υπουργείο χωρίς καμία προκατάληψη, αλλά και τον κ. Μεϊμαράκη που τον επέλεξε το 2006.

"Η απόφαση να αποχωρήσω ήταν δική μου" είπε επίσης και στο ερώτημα τι θα κάνει από δω και πέρα απάντησε : "αποτοξίνωση".

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Βασιλάκο για το ήθος, την δουλειά, την αφοσίωση και την εμμονή του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ένας από τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ κράτησε στη γενική διεύθυνση Εξοπλισμών τον κ. Βασιλακο είναι ότι πάρα πολλοί παράγοντες του ζητούσαν να απομακρύνει τον άνθρωπο που είχε τοποθετήσει στην ΓΔΑΕΕ η ΝΔ. "Όσο το άκουγα αυτό, τόσο σιγουρευόμουν ότι πρέπει να μείνεις" τόνισε ο κ. Βενιζέλος αποχαιρετώντας τον κ. Βασιλάκο.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.