Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αμερικανοί αναφέρουν ότι η Κίνα συνεχίζει να αντιγράφει Ρωσικά όπλα.Σειρά πήραν τα νέα υποβρύχια (και όχι μόνο)...!!!




Αμερικανοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η Κίνα συνεχίζει να αντιγραφεί ρωσικά όπλα και πάλι. Αυτή τη φορά υπάρχουν υποψίες για Ρωσικά υποβρύχια.Οι Αμερικανοί αναλυτές αναφέρουν ότι τα diesel-electric υ/β class Yuan (τύπος 41 A, B, C) είναι αντίγραφα των ρωσικής κατασκευής Kilo και Lada projects

Η Κίνα αγόρασε αρκετά υποβρύχια Kilo class από τη Ρωσία στα τέλη της δεκαετίας του 1990.Πριν μερικά χρόνια, τα υποβρύχια θεωρήθηκαν ως οι πιο σύγχρονες εκδοχές μη πυρηνικών υποβρυχίων της Ρωσίας σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές του ΝΑΤΟ. Τα Υ/Β Kilo είναι σε θέση να καλύπτουν αποστάσεις έως 700 χιλιόμετρα με την ταχύτητα των 5 km / h εντελώς αθόρυβα, χωρίς τον κίνδυνο να εντοπιστούν από τους εχθρούς.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν ότι τα Υ/Β Kilo είναι εξοπλισμένα με τους αντιπλοϊκούς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους cruise 3M-54 Klub (NATO :SS-N-27)και ήταν πολύ επικίνδυνοι για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.Το χαμηλό κόστος απόκτησης ήταν ο κύριος παράγοντας που προσέλκυσε την Κίνα.Η Ρωσία τότε, πωλούσε τα υποβρύχια για 200 εκατ. δολαρίων το καθένα, ενώ το κόστος ενός αντίστοιχου δυτικού ξεκινούσε από 400 εκατ. δολάρια.

Τα πρώτα υποβρύχια kilo αποκτήθηκαν από το Σοβιετικό ναυτικό στα τέλη της δεκαετίας του 1980.Η Ρωσία έχει ναυπηγήσει περισσότερα από 54 τέτοια υποβρύχια,τουλάχιστον 24 για το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και άλλα 30 είχαν εξαχθεί προς την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν!



Οι Σοβιετικοί μηχανικοί άρχισαν να εργάζονται μετά σε μια άλλη εκδοχή του Kilo class -στο project 877 lada class - λίγο πριν την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Οι εργασίες ανεστάλησαν το 1997, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης. Το πρώτο Lada class υποβρύχιο της Ρωσίας ξεκίνησε μόλις το 2009. Τώρα η Ρωσία ναυπηγεί άλλο ένα υποβρύχιο Lada και σκοπεύει να ναυπηγήσει άλλα 8 ακόμα σύντομα.

Η Κίνα έχει κατασκευάσει τρία υποβρύχια που φέρουν μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τα Ρωσικά Kilo και Lada class. Δεν είναι πραγματικά σαφές πώς οι Κινέζοι μηχανικοί κατάφεραν να αποκομίσουν επιμέρους τμήματα τοθ lada class, επειδή η Ρωσία δεν έχει εξαγάγει κάποια από αυτά ακόμα.

Ειδικοί του ΝΑΤΟ θεωρούν τα Lada class πολύ πιο επικίνδυνα ισχυριζόμενοι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να αντοπιστούν λόγω της ειδικής επίστρωσης απορρόφησης ήχου και επικάλυψης και επιπρόσθετα οι κατα τα λεγόμενα ήσυχοι έλικες που διαθέτουν.Το Lada class είναι οκτώ φορές (!!!) λιγότερο αθόρυβο από το Kilo class!Η αντοχή του και η επιχειρησιακή του εμβέλεια είναι πολύ μεγαλύτερες

Όσο για τα υποβρύχια του στόλου της Κίνας, το Π.Ν διαθέτει 56 υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων και τριών πυρηνοκίνητων.Το αυξημένο ενδιαφέρον για τα πετρελαιοκίνητα υποβρύχια μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι τα Κινεζικά πυρηνικά υποβρύχια θεωρούνται πολύ θορυβώδη και συνεπώς εύκολα ανιχνεύονται από τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ.

Εχουν δωσει όμως οι Κινέζοι μηχανικοί βάρος στην ποιότητα; Το πιο πιθανό δεν έχουν. Ξένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι το νέο κινεζικό υ/β Yuan είναι μεγαλύτερο από τα Kilo και lada, αλλά έχει κοινά χαρακτηριστικά σχεδίασης. Ένα μεγαλύτερο μέγεθος υ/β συνεπάγεται μεγαλύτερη χωρητικότητα, η οποία με τη σειρά της, μειώνει τα πλεονεκτήματα αντιμετώπισής του.

Η Κίνα παλαιότερα είχε την άδεια παραγωγής των σοβιετικών υποβρυχίων Romeo, τα οποία μετονομάστηκαν στην Κίνα ως "Type 39." Οι Κινέζοι μηχανικοί αναγνώρισαν ότι οι εξελίξεις τους βασίστηκαν στα ρωσικά state-of-the-art τεχνολογίες της άμυνας. Ωστόσο, αρνήθηκαν κατηγορηματικά το γεγονός πλήρους αντιγραφής ισχυριζόμενοι ότι είχαν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Κίνα έχει αντιγράψει ένα μεγάλο αριθμό ρωσικής όπλων. Η λίστα αρχίζει με τα σοβιετικά Ι-15 και Ι-16 μαχητικά αεροσκάφη, για να μην αναφέρουμε το θρυλικό όπλο Καλάσνικοφ.

Η λίστα συνεχίζεται με τα D-30 howitzer, BMP-1 τεθωρακισμένα οχήματα & BMP-3, αντιαρματικά Malyutka , An-12 στρατιωτικά αεροσκάφη φορτίου, strela-2 συγκρότημα εκτοξευτών πυραύλων,τα S-300 αντιαεροπορικά, Msta-S howitzer, σύστημα βολής πυρός Smerch και άλλα όπλα.Η τελευταία έκθεση αναφέρει και το νέο μαχητικό αεροσκάφος καταστρώματος Su-33!!!



Μπορεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει εγείρει τυχόν αξιώσεις στην Κίνα ακόμα. Ωστόσο, η Κίνα είναι ο μακροπρόθεσμος συνεργάτης της Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας και του εμπορίου όπλων και η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να καταστρέψει τις σχέσεις της με την Κίνα. Η Κίνα κάνει συνήθως μικρές one-time αγορές που δεν φέρουν ιδιαίτερο κέρδος στην Ρωσία. Επιπλέον, οι αγορές γίνονται μόνο και μόνο για να αντιγράψουν απλά το πρωτότυπο!!! Για παράδειγμα, οι Κινέζοι αγόρασαν ένα ή δύο ραντάρ για μαχητικά αεροσκάφη από τη Ρωσία ώστε να ξεκινήσει μαζική παραγωγή τους, αρκετά χρόνια αργότερα!!!!

"Η Κίνα ενεργεί ως υπερδύναμη, της οποίας η στρατιωτική ισχύς μπορεί να παρατηρηθεί τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα για την εκπλήρωση των στόχων της, η Κίνα έχει αντιγράψει και άλλα όπλα, πιθανώς Ρωσικής κατασκευής, για να καλύψει τη διαφορά με κύριο ανταγωνιστή της,τις ΗΠΑ. Δεν αποκλείεται η Κίνα να συνεχίσει τελικά τον στόχο της.Η Ρωσία έκανε το ίδιο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και το ίδιο έκανε με τους Ιάπωνες, οι οποίοι τότε ήταν στο αποκορύφωμα της τεχνολογικής τους προόδου. Ως εκ τούτου, Κινεζικά υποβρύχια θα περιπολούν στις ακτές των ΗΠΑ, όπως τα Σοβιετικά πλοία συνήθιζαν να κάνουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας για γεωπολιτικά προβλήματα Κονσταντίν Sivkov

Το γεγονός ότι η Κίνα έχει γίνει πολύ γρήγορη στην αντιγραφή Ρωσικών αρμάτων και η μαζική εκτόξευση παραγωγής τους, δείχνει ότι το έθνος έχει φθάσει στο σύγχρονο βιομηχανικό επίπεδο. Το πρόβλημα είναι σχετικά με την ποιότητα. Τα κινεζικά όπλα φημίζονται στον κόσμο ως φτηνά και μίας χρήσης. Ωστόσο,ο ασιατικός γίγαντας μπορεί να λύσει τελικά το πρόβλημα αυτό σχετικά σύντομα.Και τότε η Κίνα θα κατακτήσει εύκολα την παγκόσμια αγορά όπλων



Τμήμα ειδήσεων ellinikis-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.