Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Το Τουρκικό γενικό επιτελείο επιβεβαίωσε την διαρροή εγγράφων με στρατιωτικά μυστικά


Το Γενικό Επιτελείο έχει επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των εγγράφων που αποδεικνύουν την διαρροή στρατιωτικών μυστικών που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας ενός κυκλώματος πορνείας που λειτουργούσε έξω από το Πολεμικό Ναυτικό.

Η ομάδα πίσω από το υποτιθέμενο κύκλωμα έχει κατηγορηθεί για εκβιασμό υψηλόβαθμων στρατιωτικών και γραφειοκρατών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Ειδικοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι το ηλεκτρονικής μορφής υλικό που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνάς αποτελούνταν από σημαντικά "μυστικά έγγραφα που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια της χώρας." δήλωσε ο Εισαγγελεύς Φικρέτ secen προσθέτοντας ότι θα επανακαθορίσει την εστίαση της έρευνας πάνω στα έγγραφα και στις κατηγορίες για εκβιασμό.

Το Τμήμα αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε 35 άτομα - συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών - τον Αύγουστο, εκ των οποίων τα 23 συνελήφθησαν αργότερα. Μια αναζήτηση στο σπίτι του συνταξιούχου συνταγματάρχη Ιμπραήμ Σεζέρ, ο οποίος (όλος τυχαίως) συνταξιοδοτήθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας, οδήγησε στην ανακάλυψη των CDs που περιλάμβαναν κρυπτογραφημένο περιεχόμενο. Παρόμοια CD βρέθηκαν και στα σπίτια των άλλων υπόπτων.

Όταν η αστυνομία αποκρυπτογράφησε το περιεχόμενο των CDs, ανακάλυψαν εξαιρετικά ευαίσθητα έγγραφα σχετικά με την εθνική ασφάλεια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών σχεδίων και πληροφορίες σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Η Επιτροπή Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας της Τουρκίας, ή TUBITAK, επιβεβαίωσε την έρευνα ως προς το εάν τα έγγραφα ήταν γνήσια ή όχι. Παρόμοιο αίτημα υποβλήθηκε προς το Γενικό Επιτελείο το Σεπτέμβριο το οποίο επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι πρόκειται για γνήσια έγγραφα.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.