Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η νέα επιθετική στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ.


Ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες κατέστησε σαφές ότι η νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ προνοεί τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

"Κεντρικό καθήκον του ΝΑΤΟ εξακολουθεί να είναι η εδαφική ασφάλεια των χωρών της Συμμαχίας, όμως στον σημερινό μας κόσμο, η τρομοκρατία, όπως είπε, χρειάζεται να καταπολεμάται στις εστίες της".

Δεν γίνεται λόγος για τη διεύρυνση του ρόλου του ΝΑΤΟ, αλλά για την εξασφάλιση πιο υψηλού επιπέδου αποτελεσματικότητας της κλασικής εδαφικής άμυνας των χωρών μελών του. Η νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ θα συζητηθεί στις 14 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ.

Ντομινίκ ντε Βιλπέν: το ΝΑΤΟ πρόβλημα για την Ευρώπη!!!

Ο συνασπισμός του ΝΑΤΟ αποτελεί πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν στο Οικονομικό Φόρουμ στο Κισινιόφ. «Όλο και περισσότερο αμφιβάλλω για την ωφελιμότητά του. Επιπλέον, το ΝΑΤΟ ασκεί επίδραση στις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται άλλους απεσταλμένους», - είπε ο κ. Βιλπέν. Κατά την άποψή του, η Μολδαβία δεν πρέπει να θεωρεί το ΝΑΤΟ ως κλειδί για την ένταξη της στην ΕΕ.


Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τη συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας

Στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 19 με 20 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα, ο Γεν. Γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν σκοπεύει να προσκαλέσει τη Ρωσία σε σύμπραξη στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας. Με αυτόν τον τρόπο, είπε, «Το ΝΑΤΟ επιδεικνύει ότι το αντιπυραυλικό σύστημα δεν στρέφεται εναντίον της Ρωσίας, αλλά αντίθετα, καλείται να υπερασπιστεί τον κοινό μας πληθυσμό».


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.