Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ...


Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας για όλες τις ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ, μετά από απειλητικό τηλεφώνημα άγνωστου την περασμένη εβδομάδα, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες.

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αναφέροντας ότι ο άγνωστος απείλησε με επιθέσεις κατά προσωπικού και κτηρίων των ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών, εφόσον δεν ικανοποιείτο το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου σε ορισμένους Ιρανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας.Ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε ότι το περιστατικό τέθηκε άμεσα υπόψη των αρμοδίων επιτόπιων αρχών, οι οποίες έλαβαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ πρέσβης Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έδωσε εντολή για την έκδοση εγκυκλίου προς όλες τις αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας του υπουργείου να μεριμνήσουν, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου προστασίας και να βρίσκονται σε επιφυλακή.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.