Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Σε φιάσκο εξελίσσεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής




Τον Γιάννη Δημαρά στηρίζει για την Περιφέρεια Αττικής ο Παναγιώτης Φασούλας

Δημόσια δήλωση του Δήμαρχου Πειραία Π.Φασούλα ότι θα στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Δημαρά, αλλά δεν θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του. Άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο «κόπηκε», λέγοντας πως «ως ένα δημοκρατικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κοιτάξει καλύτερα τις διαδικασίες του».

Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Φασούλας απάντησε: «Θα δείξει αν θα είμαι στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ καταλαβαίνω ότι με έχουν οδηγήσει στην έξοδο. Στην πολιτική όταν σε χαστουκίζουν, είναι ύποπτο να γυρίσεις το άλλο μάγουλο».

Κεραυνοί Φασούλα μετά το κόψιμό του από το ΠΑΣΟΚ.Επιμένει ότι αποχωρεί από το Κίνημα καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις Μίχα και κομματικών μηχανισμών. Επίσης, στην περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει πλήρως τον Γιάννη Δημαρά, ενώ αναμένεται να κλιμακώσει τη μάχη του κατά του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα. Ο Φασούλας θεωρεί εξαιρετικά προσβλητική την τελική πρόταση του Μ. Καρχιμάκη να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με σταυρό και στη συνέχεια να διοριστεί ως αντιπεριφερειάρχης: «Δεν σκοπεύω να γίνω από δήμαρχος κλητήρας, όπως μου προτείνετε», είπε φανερά εκνευρισμένος ο νυν δήμαρχος Πειραιά.



Μάλιστα, όπως λέει δημόσια, κατάπιε την απόφαση του κόμματος να τον κόψει από μια νέα υποψηφιότητα, παρότι εν ενεργεία δήμαρχος, με την επίκληση από την Ιπποκράτους αρνητικών δημοσκοπήσεων. Όσοι γνωρίζουν τη διαδικασία εκτιμούν ότι ο Φασούλας επιχειρούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να έρθει σε επαφή με τον Σ. Ξυνίδη, πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αποτέλεσμα. «Αν στη διαδικασία αυτή είχε εμπλακεί ο ίδιος ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου και μιλούσε με τον μοναδικό δήμαρχο πολύ μεγάλης πόλης που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες εκλογές του 2006, τα πράγματα ίσως είχαν πάρει άλλο δρόμο. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν του συγχώρεσαν ότι στήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο», επιμένουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προβληματίζονται σφόδρα για την επίπτωση στο ψηφοδέλτιο Σγουρού από την απόφαση Φασούλα.

Στο πλαίσιο του πολέμου Φασούλα - ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Αρώνης, νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών του Πειραιά και συνεργάτης του Ψηλού, απέσυρε την υποψηφιότητά του από τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού και αναμένεται να ταχθεί υπέρ του Γιάννη Δημαρά.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση βρίσκονται και τα δύο μεγάλα κόμματα για την Περιφέρεια Αττικής.Ο Προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους για τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, ενώ δυσαρεστημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ από την «αδιαφορία» των βουλευτών να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Βασ. Κικίλια.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.