Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν απόρρητα δεδομένα από την Ν.Κορέα


Τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Νοτίου Κορέας έπεσαν θύματα ενός ιού που ξεγέλασε τους απρόσεκτους αξιωματούχους και κατάφερε να υποκλέψει «έναν σημαντικό αριθμό» απόρρητων εγγράφων. Για το περιστατικό η Σεούλ «δείχνει» την Κίνα.

Χάκερ που φέρονται να έδρασαν από κινεζικό έδαφος έστειλαν σε Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους πλαστά email με δήθεν σημαντικά έγγραφα, τα οποία περιλάμβαναν για παράδειγμα αναλύσεις για την οικονομία της Βορείου Κορέας. Όταν ο παραλήπτης άνοιγε το συνημμένο αρχείο, ο ιός εγκαθιστούσε τον εαυτό του στον υπολογιστή και άρχιζε να αναζητά ευαίσθητα έγγραφα.

Όπως αναφέρει το AFP, ο βουλευτής Λι ΛΓιούνγκ-Χιούν του κυβερνώντος Μεγάλου Εθνικού Κόμματος ανέφερε στο Κοινοβούλιο ότι οι κατάσκοποι απέκτησαν πρόσβαση σε «έναν σημαντικό αριθμό διαβαθμισμένων εγγράφων».

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά από μια κυβερνοεπίθεση στον βασικό δικτυακό τόπο της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, πάλι από διακομιστές στην Κίνα.

Η Σεούλ είχε κατηγορήσει το Πεκίνο και τη Βόρειο Κορέα και για τις μαζικές κυβερνοεπιθέσεις που έπληξαν κυβερνητικούς και εμπορικούς δικτυακούς τόπους στη Νότιο Κορέα και τις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2009. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αργότερα ότι δεν ήταν σίγουροι για την προέλευση των επιθέσεων.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.