Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟ.ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Καταπέλτης εναντίον της πολιτικής της Μέρκελ είναι και ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος. "Η γερμανική πολιτική συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη. Θα μπορούσε να καταστρέψει το ευρωπαϊκό σχέδιο" υποστήριξε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Ντι Τσάιτ" και ανέλυσε γιατί:

"Σταθερότητα δεν σημαίνει μόνο καθόλου πληθωρισμό, αλλά και καθόλου αποπληθωρισμό. Αυτή τη στιγμή όμως οι Γερμανοί οδηγούν τους γείτονές τους σε αποπληθωρισμό: τα χρεωμένα κράτη πρέπει να μειώσουν μισθούς και τιμές. Απειλείται έτσι μια μακρά φάση στασιμότητας. Και αυτή οδηγεί σε εθνικισμούς, σε κοινωνικές αναταραχές, σε εχθρότητα προς τους ξένους. Ετσι η πολιτική αυτή απειλεί τη δημοκρατία".

Στο μεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία ότι στην Εθνική Τράπεζα, χτίζει (ή έχει ήδη χτίσει) θέσεις ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.
Οι τοποθετήσεις αυτές γίνονται μέσω ενός από τα fund που διαχειρίζεται ο επενδυτικός οργανισμός του και συγκεκριμένα του Discovery.Σημειώνεται ότι οι θέσεις αυτές φέρονται να έχουν τουλάχιστον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα παρά το γεγονός ότι ο μεγαλοεπενδυτής είναι συνδεδεμένος με hedge funds.

Και τούτο καθώς το Discovery είναι value fund και όχι hedge fund. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Σόρος εκτιμά ότι η Εθνική θα πρωταγωνιστήσει στην διαχείριση της εξόδου της Ελλάδας από την χρηματοδοτική ασφυξία και προβλέπει σημαντική ενίσχυση της μετοχής της σε διάρκεια χρόνου.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο "γκουρού" που μέχρι τον περασμένη άνοιξη "έθαβε" την ελληνική οικονομία και προέβλεπε ακόμη και χρεοκοπία, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC "αποθέωσε" την Ελλάδα τονίζοντας ότι "τα καταφέρνει λαμβάνοντας πολύ επώδυνα μέτρα".

Και πρόσθεσε επίσης με νόημα ότι "παρακολουθώ πολύ στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα".



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.