Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κόλαφος για τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση είναι τα νέα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.




Η συντριπτική πλειοψηφία του 65,6% πιστεύει ότι η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ δεν ήταν αναγκαία ούτε μονόδρομος και θα μπορούσαμε να την είχαμε αποφύγει. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι πριν από την προσφυγή της Ελλάδας στο μνημόνιο (Απρίλιος 2010) την ίδια απάντηση έδινε μόνο το 41,9%. Παράλληλα, η απόλυτη πλειοψηφία του 52% αντιλαμβάνεται σήμερα ότι η αλλαγή κυβέρνησης πριν από ένα χρόνο δεν έχει ωφελήσει σε τίποτα απολύτως τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα-Research (6-7/10, Το Βήμα) το 65,6% των πολιτών εκτιμά πλέον σήμερα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την προσφυγή στο μνημόνιο, έναντι του 30,8% που εξακολουθεί να θεωρεί ότι η προσφυγή αυτή ήταν αναγκαία. Σημειώνεται, ότι πριν από ένα εξάμηνο (Απρίλιος 2010) στην ίδια ερώτηση της ίδιας εταιρείας, οι αντίστοιχες απαντήσεις ήταν 41,9% ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την προσφυγή και 49,6% ότι ήταν αναγκαία.

Προκύπτει δηλαδή ότι μέσα σε μισό μόνο χρόνο, στο πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του μνημονίου, σχεδόν ο 1 στους 4 πολίτες έχει αλλάξει τη γνώμη του και αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγεί η σημερινή κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Μία κυβέρνηση άλλωστε που βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη δυσαρέσκεια που διατυπώνεται από το 78,2% έναντι μόλις του 21,4% που δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης.

Παράλληλα, σύμφωνα και με την έρευνα της Public Issue (1-4/10, Καθημερινή) το 76% των πολιτών θεωρεί ότι η προσωπική τους οικονομική κατάσταση θα χειροτερεύσει στο άμεσο μέλλον, ενώ πριν από έξι μήνες την ίδια απάντηση έδινε το 60%. Το κυριότερο όμως είναι, σύμφωνα με τα ευρήματα της ίδιας εταιρείας, το 52% που απαντά ευθέως σήμερα ότι η αλλαγή στη διακυβέρνηση που έγινε πέρυσι στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 δεν έχει ωφελήσει σε τίποτα, έναντι μόνο του 34% που πιστεύει ότι έχει ωφελήσει


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.