Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ξεπουλάνε την Θράκη πολιτικοί πιόνια του Τουρκικού Προξενείου




Σύμφωνα με δημοσίευση του newsbomb η Θράκη παίζεται αυτήν την εποχή στα ζάρια από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, Έλληνες πολιτικούς και πολιτευτές που έχουν μετατραπεί σε πιόνια του (προξενείου). Αυτή η φοβερή καταγγελία έρχεται από έναν πρώην αντιπρόεδρο της βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος εκλεγόταν για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης, παρά τον πόλεμο που δεχόταν από τους «σκληροπυρηνικούς» μουσουλμάνους κάνει λόγο για συνδιοίκηση του Τουρκικού Προξενείου με τοπικούς πολιτικούς και πολιτευτές της Θράκης και για κέντρα, που μας παίζουν στα ζάρια, για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακούς ψήφους.



Το όνομα του κ.Σγουρίδη είχε ακουστεί έντονα ως υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για την 1η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τελικά δεν επιλέχθηκε με τη δικαιολογία ότι «δεν τα πάει καλά με το μουσουλμανικό στοιχείο». Για να μην προκληθούν υποτίθεται αντιδράσεις στη μειονότητα ο κ. Σγουρίδης δεν επελέγη. Αποτέλεσμα να κατέβουν στις εκλογές σε Ξάνθη και Κομοτηνή δύο ανεξάρτητοι συνδυασμοί , οι οποίοι εκπροσωπούν το «σκληρό» κομμάτι της μειονότητας.


Στη δήλωσή του – που θα προκαλέσει πολιτικό σάλο – ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής κ.Π. Σγουρίδης τονίζει τα εξής: «Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις μου με το μουσουλμανικό στοιχείο είναι καλές έως πολύ καλές. Είναι κακές με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τους εξαρτώμενους από αυτούς πολιτικούς και πολιτευτές. Διότι δεν δέχομαι στην ακριτική και ευαίσθητη 1η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. τη συνδιοίκηση με το Τουρκικό Προξενείο. Δεν δέχομαι για μια χούφτα μουσουλμανικούς ψήφους να οδηγείται η περιοχή σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν δέχομαι να υψώνεται η σημαία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε κάθε εκδήλωση παρουσία του Προξένου και σε κάθε επίσκεψη των επικεφαλής των γκρίζων λύκων», και βέβαια δεν δέχομαι με τίποτα Έλληνες πολιτικούς να φωτογραφίζονται δίπλα αυτήν».




Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.