Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τζιαμπάο: Θα αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα


Την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε νέες αγορές ελληνικών ομολόγων στο μέλλον εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Γουέν Τζιαμπάο σε δηλώσεις του μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε, ήδη το Πεκίνο έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα και σκοπεύει να αγοράσει και καινούργια. «Η Κίνα θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξει τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την κρίση».

«Είμαστε έτοιμοι, χέρι με χέρι με την ΕΕ, σας επιβάτες στο ίδιο πλοίο, να ενισχύσουμε τη συνεργασία ... για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης» σημείωσε.

Ο κ. Τζιαμπάο γνωστοποίησε ακόμη πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο να αυξήσει τις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων, ενώ τόνισε πως έχει ήδη προτρέψει κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Τόνισε ακόμη πως θα αυξηθούν οι επενδύσεις στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά και παράλληλα προανήγγειλε στη δημιουργία ειδικού ταμείου για τη ναυπήγηση ελληνικών πλοίων.


Ο Κινέζος Πρωθυπουργός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κύβερνηση έλαβε εγκαίρως τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της χρηματοοικονομική κρίσης, που όπως σημείωσε, έπληξε πολλές χώρες.

«Όταν η Ελλάδα βρίσκεται στη δύσκολη στιγμή η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει» συνέχισε, ενώ σημείωσε πως η χώρα μας είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος του Πεκίνου στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μέσω της πρόθεσης του Πεκίνου να συνεχίσει τις αγορές ελληνικών ομολόγων αλλά και της αύξησης των επενδύσεων στον Πειραιά.

Κάνοντας λόγο για στρατηγική εταιρική σχέση με την Κίνα, ο κ. Παπανδρέου εξήρε τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, διάσταση της ναυτιλιακής συνεργασίας με την Κίνα, σημειώνοντας πως στις κατ' ιδιάν συνομιλίες συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών και στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλες περιοχες της χώρας.

Η υπογραφή σήμερα τόσων συμφωνιών συνιστούν ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση των διακρατικών μας συνεργασιών στον επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «προσβλέπουμε σε συνεργασία και στον τουριστικό τομέα».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη το ρόλο της Κίνας στην αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικότατο, προσθέτοντας πως σε αυτόν τον τομέα θα υπάρξει στενή συνεργασία των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας, υπεγράφησαν διακρατικό μνημόνιο επενδυτικής συνεργασίας καθώς και συμφωνίες επιχειρηματικής συνεργασίας σε ναυτιλία, κατασκευαστικό τομέα και τουρισμό.

naftemporiki


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.