Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση Τσετσένων στο κοινοβούλιο.Νεκροί οι αντάρτες.


Όλοι οι ένοπλοι αντάρτες που πραγματοποίησαν επίθεση σήμερα το πρωί στο τοπικό κοινοβούλιο της Τσετσενίας, σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή σε αυτή την ταραγμένη δημοκρατία του ρωσικού Καυκάσου, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

"Η επιχείρηση τελείωσε, όλοι οι αντάρτες είναι νεκροί", δήλωσε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Ιντερφάξ και Ρία Νοβόστι μετέδωσαν ότι δύο αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ανατινάχτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου του κοινοβουλίου.

Τέσσερις εργαζόμενοι στο κοινοβούλιο σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το Ρία Νοβόστι μετέδωσε ότι βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε μπροστά από το κοινοβούλιο την ώρα που οι βουλευτές έφθαναν στα γραφεία τους: "Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής και ένα ΙΧ με τρομοκράτες. Ένας εξ' αυτών ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι δύο ή τρεις εισέβαλαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου. Ακολούθησαν πυροβολισμοί".

Το Ιντερφάξ μετέδωσε ότι οι αντάρτες κρατούσαν ομήρους αλλά είναι ασαφές πόσοι ήταν οι όμηροι. Πηγές του πρακτορείου Ρόιτερς στο Γκρόζνι ανέφεραν ότι το κτίριο παραμένει αποκλεισμένο.



Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.