Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο Ρωσικός στόλος έτοιμος να παραλάβει τα νέας γενιάς πυρηνικά υ/β class Borey.


Η ναυτική βάση του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού στο Vilyuchinsk στην χερσόνησο Καμτσάτκα είναι πλήρως προετοιμασμένη για να φιλοξενήσει τα νέας γενιάς πυρηνοκίνητα υποβρύχια της Ρωσίας κλάσης Borey,σύμφωνα με αποκάλυψη Ρωσου στρατιωτικού αναλυτή

Τα νέα υποβρύχια κλάσης Borey ,έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν έως 12 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava και αναμένεται να αποτελέσουν τον πυρήνα της στρατηγικής του στόλου υποβρυχίων της Ρωσίας μετά το 2018.

"Πριν από την άφιξη του υποβρυχίου Yury Ντολγκορούκι στο Vilyuchinsk, όλες οι προβλήτες και οι κύριες εγκαταστάσεις στη βάση έχουν ανακατασκευαστεί, νέα ασφάλεια και συστήματα επικοινωνίας έχουν εγκατασταθεί ενώ και το εκπαιδευτικό κέντρο έχει εκσυγχρονιστεί", δήλωσε ο Ιγκόρ Korotchenkο μέλος του Δημόσιου Συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας.

Το υ/β Γιούρι Ντολγκορούκι,το οποίο έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές στη Λευκή Θάλασσα, αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία για το Ρωσικό ναυτικό στο εγγύς μέλλον, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των δοκιμών Bulava.

Αλλα 3 πυρηνικά υποβρύχια Borey το Alexander Nevsky, το Βλαδίμηρος Μονομάχος και Αγ.Νικόλαος, βρίσκονται σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης. Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει οκτώ υ/β αυτής της κλάσης το 2015.

Ο στόλος Vilyuchinsk περιλαμβάνει 4 υ/β Delta III (K-211 Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, K-223 Podolsk, K-433 Sv. Γκεόργκι Pobedonosets, και K-44 Ριαζάν), το οποίο μεταφέρθηκε στην Vilyuchinsk από το βόρειο στόλο.

Αυτά τα υποβρύχια φέρουν το πυραυλικό σύστημα D-16R με 16 R-29R (SS-N-18) βλήματα και σταδιακά αποσύρονται από υπηρεσία



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.