Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εξοπλιστική ληστεία το F-35.Το Ισραήλ αγοράζει 20 μαχητικά αντί 2,75 δις $!!


Τελικά δεν έχει ταβάνι η τιμή του F-35.
Οταν μια χώρα σαν το Ισραήλ το οποίο τυγχάνει προνομιακής αντιμετώπισης από τους Αμερικανούς σε αγορές όπλων φθάνει στο σημείο να αγοράζει προς 140 εκατ δολάρια έκαστο μαχητικό ( έστω και full pack )τότε εύλογα αναρωτιώμαστε ποιό θα είναι το τελικό κόστος αν το επιλέξει η Ελληνική Π.Α.;

Η συμφωνία λοιπόν Ισραήλ - ΗΠΑ ύψους 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφορά την αγορά περίπου 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35, της εταιρίας Lockheed Martin Corp, που είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα από ραντάρ ενώ είναι ικανότατα για αποστολές κρούσης και βομβαρδισμών


Το Ισραήλ θα παραλάβει τα μαχητικά από το 2015 έως το 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής πλευράς, μετά την υπογραφή της συμφωνίας στη Νέα Υόρκη. Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που αγοράζει τέτοια αεροσκάφη εκτός από τις εννέα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Η συμφωνία Ισραήλ-ΗΠΑ υπεγράφη ύστερα από πολυετείς διαπραγματεύσεις, που αφορούσαν την τιμή των αεροσκαφών, τη βιομηχανική συμμετοχή του Ισραήλ στην παραγωγή των F-35 και την προσαρμογή των ισραηλινών δυνατοτήτων στον στόλο των αεροσκαφών που θα αποκτήσει.

Το κόστος καθορίστηκε περίπου στα 96 εκατομμύρια δολάρια για κάθε αεροσκάφος, περιλαμβανομένου του κινητήρα. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται τα κόστη για εξομοιωτές, ανταλλακτικά και συντήρηση.

«Η υπογραφή της συμφωνίας είναι ένα γεγονός μεγάλης στρατηγικής και ιστορικής σημασίας», δήλωσε ο Μάικλ Όρεν, πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ.

Περιγράφοντας το F-35 ως το πλέον εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος, ο Ισραηλινός διπλωμάτης επισήμανε ότι με την απόκτηση των νέων μαχητικών η χώρα του θα μπορεί να αντιμετωπίζει «οποιαδήποτε απειλή ή συνδυασμό απειλών από οπουδήποτε προέρχεται στη Μέση Ανατολή».

Είναι όμως ευρύτερα γνωστό ότι το Ισραήλ ενεργοποίησε άμεσα την απόφαση προμήθειας
F-35 αφού πρώτα έλαβε διαβεβαιώσεις από την Ρωσία ότι δεν πρόκειται να πουλήσει στο Ιραν τους μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300....



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.