Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Έντονος προβληματισμός στην Ν.Κορέα από τις αποτυχίες και τα προβλήματα των SM-2 Harpoon



Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο πολεμικό ναυτικό της Νότιας Κορέας με το ποσοστό αποτυχίας του πυραυλικού συστήματος SM-2 Ηarpoon. Σε 23 δοκιμές εκτόξευσης τα τελευταία χρόνια, πάνω από 20 %των πυραύλων απέτυχε να χτυπήσει το στόχο του.

Μερικές από τις αποτυχίες οφείλονται σε λάθος χειρισμούς, αλλά τα περισσότερα προβλήματα εξαιτίας των ελαττωματικών ανταλλακτικών και θέματων συντήρησης γενικότερα.

Τα σύγχρονα βλήματα συνήθως αποθηκεύονται σε σφραγισμένο εκτοξευτή.Αισθητήρες παρακολουθούν την εξέλιξη των εξαρτημάτων του πυραύλου και αυτά αντικαθίστανται όπως απαιτείται. Αλλά σύντομα έρχεται η στιγμή για αναβάθμιση,διάλυση κτλ. Σε γενικές γραμμές, το σύστημα αυτό λειτουργεί καλά. Για παράδειγμα, το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αγοράσει πάνω από 6.000 πυραύλους cruise Tomahawk, αλλά λειτουργούν μόνο περίπου 2.000 από αυτούς.Όσοι λόγω χρονολογίας δεν λειτουργούν θα πρέπει είτε να καταστρέφονται είτε να αναβαθμίζονται.



Τον τελευταίο καιρό, το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει "ανακαίνισει" περίπου 250 Tomahawks με κόστος περίπου 200.000 δολάρια τον καθένα. Είναι προτίμοτερο και πολύ πιο οικονομικό από την αγορά νέων. Πιο πρόσφατες εκδόσεις της Tomahawk είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες που αναφέρουν την κατάσταση των περισσότερων ανταλλακτικών Αυτό δεν αποκλείει ανακαίνιση, αλλά κάνει τη διαδικασία λιγότερο συχνή και πιο φθηνή. Η προσέγγιση αυτή επιτυγχάνεται συνήθως πάνω από 90 τοις εκατό για την αξιοπιστία των πυραύλων καύσης.

Οι στρατιωτικοί της Νότιας Κορέας αναστατώθηκαν από το χαμηλό επίπεδο αξιοπιστίας των δικών τους πυραύλων.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.