Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αναχαίτιση Ρωσικών βομβαρδιστικών Sukhoi κατά την διάρκεια ΝΑΤΟικής άσκησης




Το ΝΑΤΟ κινητοποίησε δύο μαχητικά του αεροσκάφη σήμερα κατά τη διάρκεια γυμνασίων του στη Λετονία, προκειμένου να ελέγξει δύο ρωσικά βομβαρδιστικά τα οποία πραγματοποίησαν διέλευση στον εναέριο χώρο της Βαλτικής χωρίς να δηλώσουν τα στοιχεία τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης της Λετονίας.


Νατοίκα μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια γυμνασίων στη Λετονία, ανεγνώρισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά SU-24

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άιρις Ρικβέλις, τόνισε πως δύο ρωσικά SU-24 εντοπίσθηκαν να πετούν πάνω από τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής, ανάμεσα στις παράλιες πόλεις Λιέπαγια και Βετσπίλς και «ίπταντο με κατεύθυνση το Καλίνινγκραντ».

«Δεν είναι μία φιλική χειρονομία, όμως η ασφάλειά μας δεν απειλήθηκε», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως και στο παρελθόν σημειώθηκαν παρόμοιες πράξεις, με πιο πρόσφατη μία διέλευση το περασμένο έτος.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ απογειώθηκαν από την βάση Ζόκνιαϊ στη γειτονική Λιθουανία, καθώς τα κράτη της Βαλτικής, η Πολωνία και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη Λετονία. Τα ρωσικά μαχητικά δεν ανταποκρίθηκαν στις διαταγές του ΝΑΤΟ να δηλώσουν τα στοιχεία τους, τόνισε ο Ρικβέιλις.

«Δεν υπήρξε παραβίαση του εναέριου χώρου της Βαλτικής, μπορώ να σας το βεβαιώσω. Αυτό ήταν περιστατικό ρουτίνας και αποδεικνύει πως η αποστολή εποπτείας της Βαλτικής λειτουργεί», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Αμύνης Ράσα Γιουκνεβιτσιένε


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.