Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Τελευταίες πληροφορίες για το νέας γενιάς Ρωσικό άρμα μάχης T-95


Το 2000 ανακοινώθηκε ότι έχει αναπτυχθεί στη Ρωσία το μελλοντικό άρμα μάχης του ρωσικού στρατού με κωδικό ονομασία T-95. Μάλιστα είχε γραφτεί ότι οι δοκιμές του πρωτοτύπου ξεκίνησαν το 1998. Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες διαθέσιμες από επίσημα χείλη σχετικά με την άνάπτυξη του T-95.Τα τεχνικά στοιχεία του προγράμματος είναι άκρως απόρρητα , ωστόσο αυτό που αφήνεται να εννοηθεί είναι οτι αναμένεται να ξεπεράσει τεχνολογικά και επιχειρησιακά όλους τους προκατόχους και τους αντιπάλους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει η elliniki-stratigiki πρόκειται για καθαρά νέο σχέδιο, παρά την τροποποίηση του υφιστάμενου οχήματος. Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτού του σχεδιασμού είναι το ριζικά νέο σχήμα του.Το όχημα έχει έναν τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο με εξωτερικά τοποθετημένο και εξ αποστάσεως τον έλεγχο εξοπλισμού.Το τανκ είναι εξοπλισμένο με αυτόματο φορτωτή και πυρομαχικά συστήματος χειρισμού.Το Autoloader βρίσκεται κάτω από τον πυργίσκο και είναι σχεδόν παρόμοιο με το αυτό χρησιμοποιεί το T-90.

Το T-95 ΜΒΤ έχει μικρότερη "σιλουέτα", λόγω του επανδρωμένου πυργίσκου. Κατά συνέπεια το όχημα είναι μικρότερο άρα και λιγότερο παρατηρήσιμο στο πεδίο της μάχης. Πιστεύεται ότι το μήκος και το πλάτος του νέου άρματος μάχης είναι περίπου ίδιο με τα σημερινά Ρωσικά άρματα.Το βάρος του θα είναι περίπου 50-55 τόνους.

Αγνωστο παραμένει τι είδους και τι διαμετρήματος πυροβόλο εξοπλίζει το Τ-95 . Εικάζεται ότι πρόκειται για ένα 135-mm ή και ακόμη μεγαλύτερου διαμετρήματος όπλου Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι οπλισμένο με συμβατικό 125-χιλιοστών smoothbore gun. Το άρμα θα μπορεί να εκτοξεύσει αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα με την ίδια συχνότητα όπως στους γύρους βολής. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα νέο και σύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός.

Έχει αναφερθεί ότι το T-95 ΜΒΤ θα έχει πλήρωμα τριών ατόμων,δηλ του διοικητή,του πυροβολητή και του οδηγού.Το πλήρωμα κάθεται σε μια καλά προστατευμένη και θωρακισμένη κάψουλα, ξεχωριστά από τον αυτόματο φορτωτή και από τα πυρομαχικά.

Μερικές πηγές ισχυρίζονται ότι η ανάπτυξη του T-95 έχει ανασταλεί από το 2009.Όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη ενός άλλου πρωτότυπο Ρωσικού ΜΒΤ , το Black Eagle,σταμάτησε λόγω έλλειψης κεφαλαίων και επί του παρόντος δεν υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις. Αντ αυτού, ο Ρωσικό στρατός αποκτά άμεσα το Τ-90 MBT το οποίο προς το παρόν θα καλύψει τις ανάγκες του Ρωσικού στρατού αν και αγνωστο γιατί, δεν κατασκευάζεται σε πολύ μεγάλους αριθμούς.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.