Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ανταρτοπόλεμο με μυστικά όπλα ετοιμάζει το Ιράν στο US Navy


Μια αντισυμβατική και εξαιρετικά ισχυρή δύναμη κρούσης διαθέτουν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν σε περίπτωση πολέμου με τον «μεγάλο σατανά» τις ΗΠΑ.

Το ανεξάρτητο από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αυτό σώμα έχει αναπτύξει νέα καινοτόμα επιχειρησιακά δόγματα, που υλοποιεί μέσα από την απόκτηση νέων όπλων, προκειμένου να δημιουργήσει μια αντισυμβατική δύναμη κρούσης, ικανή να κατανικήσει μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Το δόγμα βασίζεται στην παραδοχή ότι το Ιράν δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί μετωπικά με το US Navy, αλλά με τις δυνάμεις αυτές μπορεί να πλήξει καίρια μεγάλες ναυτικές μονάδες, σχεδόν με τακτικές ναυτικού ανταρτοπολέμου.

Σε μια μεγάλη ναυτική βάση στα στενά του Χορμούζ, οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό από μικρά ταχύπλοα, εξοπλισμένα με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και ρουκέτες μικρού βεληνεκούς, που σκοπεύουν κυριολεκτικά να κορέσουν την αμερικανική άμυνα.

Ένα άλλο στοιχείο της ιρανικής τακτικής είναι ένας στόλος από μικρά υποβρύχια (Κλάση «Γκαντίρ») που θα επιχειρούν πολύ κοντά στις ακτές σε αποστολές νακροθέτησης ή επιθετικές περιπολίες, ενώ λόγο μεγέθους και συμβατικής πρόωσης είναι εξαιρετικά δύσκολο να επισημανθούν.

Το πιο ανορθόδοξο όμως όπλο των Φρουρών της Επανάστασης είναι ένας στόλος από μικρά εξοπλισμένα υδροπλάνα-εκρανοπλάνα που πετώντας πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας, με πυραύλους και πολυβόλα θα πραγματοποιούν επιδρομές στις αμερικανικές δυνάμεις σε πολυάριθμα σμήνη. Τα μονοθέσια αυτά αεροσκάφη θα ακολουθούν σχεδόν τακτικές καμικάζι, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης.

Επιπλέον παράκτιες συστοιχίες πυραύλων ναυτικής κρούσης, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι τοπικής κατασκευής, κινεζικές σχεδιάσεις θα δημιουργούν ένα αδιαπέραστο φράγμα σε απόπειρα προσέγγισης στις ακτές.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.