Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η USAF προσγειώνεται ανώμαλα στα νέα δυσμενή οικονομικά δεδομένα


Μαύρες προβλέψεις για μεγάλες περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό της άμυνας και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σύμφωνα με τον επικεφαλή της υπηρεσίας προσωπικού, στρατηγού Norton Schwartz.

Το budget αμυντικών δαπανών "πιθανότατα θα συνεχίσει να καταρρακώνεται" ενώ η πραγματική αγοραστική δύναμη μειώνεται συμπλήρωσε ο Schwartz. Ο κατάλογος των πιθανών θυμάτων είναι μακρύς. Οι συνταξιούχοι στρατιωτικοι μάλλον θα πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερο μέρος των ιατρικών δαπανών, περισσότερες βάσεις θα κλείσουν τα παλαιά αεροσκάφη θα εκσυγχρονιστούν για να υπηρετήσουν περισσότερα χρόνια και θα κατασκευαστούν ελάχιστα νέα αεροσκάφη.

Με το μαχαίρι στον προϋπολογισμού, η Πολεμική Αεροπορία θα μειωθεί προσθέτοντας μόνο προηγμένα σύστημα "όπου μπορούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Schwartz.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός έχει νέο στόχο 1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περικοπές(!!!!)για τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος και του εθνικού χρέους κατά τα επόμενα 10 χρόνια από μια ομάδα νομοθετών με επικεφαλής τον Reps. Barney Frank (D-Mass) τον Ron Paul (R -Τέξας) και τον γερουσιαστή Wyden Ron (D-Ore.). Η ομάδα των περίπου 50 μελών του Κογκρέσου ζητεί οι στρατιωτικές δαπάνες να υπόκεινται στους ίδιους αυστηρούς ελεγχους όπως και οι πολιτικές δαπάνες. Επιπλέον υποστηρίζουν ότι σημαντικές περικοπές σε αμυντικές δαπάνες είναι αναγκαίες και μπορεί να γίνουν με έναν τρόπο που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Αυτό που προκαλεί σύγχυση στον σχεδιασμό αυτό είναι η νέα εμφάνιση απειλών και απαιτήσεων, καθώς και η ανάγκη να προγραμματιστεί σε μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις μεγάλης διάρκειας(!!) που θα απαιτήσει ένα «διαφορετικό τρόπο αντίδρασης", συμπλήρωσε ο Schwartz.

Το F-35 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντικρουόμενων αναγκών, απαιτήσεων και των οικονομικών περιορισμών που απαιτεί το δημοσιονομικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα θα μπορούσε να επωφεληθεί από ένα πολυετές συμβόλαιο, αλλά μόνο αν υπάρχει σταθερότητα στον προϋπολογισμό και μια μακροπρόθεσμη απαίτηση αγορών για το αεροσκάφος είπε ο Schwartz. Επίσης, θα μπορούσε να υπάρξει περιθώριο για έναν ανταγωνιστικό σχεδιασμό κινητήρα για το Joint Strike Fighter, εάν η Rolls-Royce και η General Electric καταβάλλουν περισσότερα από τα $ 1.9 δις που έχουν προυπολογιστεί.

Μέρος της οικονομικής στρατηγικής της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη προηγμένων ραντάρ για τα stealth F-35, F-22 και Β-2.Η USAF θα πρέπει να διαθέτει ικανότητες προηγμένων, μεγάλης εμβέλειας ηλεκτρονικές επίθεσεις και δυνατότητες εισβολής σε δίκτυα για να διεισδύσει και να αχρηστεύει τις αντιαεροπορικές δυνάμεις.

Ένα παράδειγμα εξοικονόμησης χρημάτων είναι το Project EA-18G Growler (υποστήριξη ηλεκτρονικού πολέμου) να χρησιμοποιείται και από το Ναυτικό και από την Αεροπορία αντί η τελευταία χρησιμοποιεί δικό της αεροσκάφος όπως το jammer. Ένα σκέλος αυτής της προσπάθειας αφορά το υπο ανάπτυξη νέας γενιάς πρόγραμμα Jammer του ναυτικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο υπηρεσίες, πρώτα μέσα από το EA-18G και στη συνέχεια από το F-35.

Τέλος ο Schwartz παρέθεσε μερικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα λεγόμενά του. Όσον αφορά τη σύγκρουση στο Αφγανιστάν, ανεξάρτητες μελέτες δείχνουν ότι μόνο το 8% των απωλειών μεταξύ των αμάχων προκαλούνται από βόμβες αέρος-εδάφους. Το κόστος της ιατρικής περίθαλψης για τους στρατιωτικούς θα αυξηθεί από 40 δισεκατομμύρια δολάρια τώρα σε $ 60 - 65 δισ μέχρι το 2015, η οποία θα αποτελεί το 12-15% του αμυντικού προϋπολογισμού.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.