Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

VYSOTSKY: Η ΡΩΣΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ



"Η Ρωσία αυξάνει διαρκώς τις στρατιωτικές και ναυτικές δυνάμεις της στην Αρκτική με νέα πλοία και επιπλέον σταθμούς εγκτάστασης",δήλωσε το Σάββατο ο Διοικητής των Ναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας Ναύαρχος Βλαντιμίρ Vysotsky .

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια διενέργησαν ήδη πάνω από δέκα στρατιωτικές περιπολίες στην Αρκτικής για το 2010,πρόσθεσε ο Vysotsky


"Σύμφωνα με το σχέδιο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής, λαμβάνουμε μέτρα με στόχο την επίδειξη στρατιωτικής παρουσίας και ισχύς στην Αρκτική », συμπλήρωσε ο Ναύαρχος

"Το ρωσικό ναυτικό αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση ενσωμάτωσης του δορυφορικού συστήματος Glonass με την ραδιο-τεχνικού σύστηματος πλοήγησης RSDN-20", πρόσθεσε.



Η RSDN-20 είναι ένα Ραδιοβοήθημα χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό θέσεων των αεροσκαφών, σκαφών και υποβρυχίων! Όμως η αποτελεσματικότητά της είναι προς το παρόν χαμηλή.Η ενοποίησή της όμως με το Glonass θα επιτρέψει στο σύστημα να καθορίσει τις θέσεις των αντικειμένων με ακρίβεια 1-5 χιλιομέτρα.

Το Glonass αποτελεί το ρωσικό αντίστοιχο του αμερικανικού Global Positioning System ή GPS, και έχει σχεδιαστεί για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς. Και τα δύο συστήματα επιτρέπουν στους χρήστες να καθορίσουν τις θέσεις τους με ακρίβεια μερικών μέτρων.

Η Ρωσία και οι άλλες χώρες με ακτογραμμή της Αρκτικής προσπαθούν να οριοθετήσουν όλες τις αξιώσεις στην περιοχή του πυθμένα της θάλασσας η οποία περιέχει το ένα τέταρτο των υδρογονανθράκων του πλανήτη.Ο ανεκμετάλλευτος πλούτος γίνεται όλο και πιο προσιτός, λόγω της τήξης του πάγου.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν σε πρόσφατη διεθνή διάσκεψη στη Μόσχα καθησύχασε λέγοντας ότι η Αρκτική δεν θα γίνει πεδίο μάχης εδαφικών διαφορών και θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.