Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Στρος Καν: «Να προσέξει η Γερμανία, το οικονομικό θαύμα στηρίζεται στους άλλους»


Συστάσεις στη Γερμανία κάνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν. Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο εκτιμά ότι η καλή κατάσταση
της γερμανικής οικονομίας δεν θα διαρκέσει «πολύ καιρό», αν καθυστερήσει η οικονομική ανάκαμψη των εταίρων της, καθώς στηρίζεται στην καταναλωτική τους δύναμη.


«Η Γερμανία πάει μάλλον καλά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Στρος-Καν στο γερμανικό περιοδικό Stern, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στον Τύπο, «όμως η γερμανική οικονομία εξαρτάται από την καταναλωτική δύναμη των ανθρώπων στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και όσο η οικονομική ανάκαμψη σε εκείνες είναι αργή, το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό».

«Ακόμα κι αν κάποιοι πολιτικοί θέλουν να δηλώνουν ότι η κρίση τελείωσε, η απάντησή μου είναι όχι, σίγουρα, όχι», πρόσθεσε ο Στρος-Καν.

Επανερχόμενος στις επικρίσεις που συχνά δέχεται η Γερμανία για το πλεόνασμα που παρουσιάζει η οικονομία της ο Στρος-Καν έκρινε «ότι έχει σωστή βάση» η επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν τα πλεονάσματα κάποιων χωρών να μειώνονται. «Δεν μπορούμε να υπερασπιζόμαστε ταυτόχρονα τα δικά μας πλεονάσματα και να καταδικάζουμε τα ελλείμματα των άλλων», τα πρώτα τροφοδοτούνται από τα δεύτερα, επεσήμανε ο Στρος-Καν.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.