Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής Και ο Ρολος Του


Το θέμα με το με το τουρκικό Προξενείο στην Θράκη... με ήχο και εικόνα.

Το παρουσιάσαμε για πρώτη φορά ως εισαγωγή στον κύκλο των ομιλιών της εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη. Το εμπλουτίζουμε συνεχώς και θα επανεμφανιστεί (μαζί και με…έτερο οπτικοακουστικό υλικό) και στις επόμενες εκδηλώσεις μας. Σήμερα σας δείχνουμε μία συντομευμένη εκδοχή του. Η υπονομευτική δράση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, η συνενοχή του πολιτικού κόσμου της Θράκης, αλλά και η δική μας απόπειρα αντίδρασης, μέσα από μια σύντομη και αδρομερή περιγραφή με…ήχο και εικόνα.




πηγη : http://proxeneio-stop.org/


Το παρων Blogg στηριζει την δραση του Σωματείου ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ

Και μέσω της ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ θα σας μεταφέρουμε οποιαδήποτε νέο αφορά το παρών θέμα.... Πάλι καλά που υπάρχουν και άτομα που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους . Εμείς από την πλευρά μας θα σας στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.... Η Θράκη μας ήταν είναι και θα είναι Ελληνική.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki


Επιστολή Μ. Θεοδωράκη για Κύπρο


"Σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής μου η Κύπρος δεν έφυγε ούτε στιγμή από τη σκέψη μου", τονίζει ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Μάριο Καρογιάν, με αφορμή τη διοργάνωση – την ερχόμενη εβδομάδα – ειδικής εκδήλωσης αφιερωμένης στο έργο και την προσφορά του.


Στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει ότι τώρα ακόμα βρίσκεται νοερά καθημερινά στο πλευρό της Κύπρου, γιατί, όπως αναφέρει, "πιστεύω ότι περνάτε και πάλι ιστορικές στιγμές λόγω της εμμονής των γνωστών σκοτεινών δυνάμεων να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό. Πιστεύω ότι το κάθε βήμα σας θα πρέπει να είναι μετρημένο χίλιες φορές και πάντοτε προς την κατεύθυνση που αποφάσισε το 76% των Ελληνοκυπρίων".

"Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για νέα στραβοπατήματα" ,αναφέρει ο Μ. Θεοδωράκης και καταλήγει: . "Γι' αυτό πρέπει όλοι μαζί, χέρι-χέρι να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μείνει αλώβητος ο Ελληνισμός, η Ελληνικότητα, όπως μας την κληρονόμησαν γενεές γενεών Ελλήνων, με Φως, με Πολιτισμό, με θυσίες και με αίμα… Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω!".


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Τρία διεθνή δίκτυα καταγγέλλουν παρεμβολές από το Ιράν


Το BBC, η Deutsche Welle και η Voice of America κατήγγειλαν παρεμβολές στις δορυφορικές εκπομπές τους από τις ιρανικές αρχές, κατά το χθεσινό εορτασμό της 31ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης.


Οι τρεις όμιλοι διαπίστωσαν διακοπές των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών εκπομπών τους που μεταδίδονται μέσω του δορυφόρου Hot Bird.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διαπίστωσαν "σχεδόν συνολικό αποκλεισμό της ενημέρωσης" στο Ιράν.

"Καταδικάζουμε κάθε παρεμβολή στα δίκτυα αυτά. Αυτό αποτελεί παραβίαση των διεθνών συμφωνιών και ανάμειξη στην ελευθερία της διεθνούς αναμετάδοσης, που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Έτοιμη για κυρώσεις εναντίον του Ιράν η ΕΕ


Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον του Ιράν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Εάν οι διάφορες πρωτοβουλίες για την έναρξη διαλόγου με την Τεχεράνη με θέμα το πυρηνικό πρόγραμμά της δεν φέρουν αποτέλεσμα, θα κινηθούμε προς την επιβολή κυρώσεων και είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε πολύ σκληρές κυρώσεις" είπε ο Στουμπ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Καναδό ομόλογό του.


"Η πρώτη πηγή των κυρώσεων θα πρέπει να είναι μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εάν κάτι τέτοιο δεν επιτύχει, θα το κάνουμε μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για οικονομικές κυρώσεις που θα αφορούν και τον ενεργειακό τομέα.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του Ιράν, σύμφωνα με τους οποίους η χώρα ξεκίνησε μια διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 20%, διαβεβαιώνοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν πολιτικά κίνητρα, και δεν είναι βάσιμοι από επιστημονική άποψη.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη


Την έναρξη κατάπαυσης του πυρός στις μάχες με τους Σιίτες αντάρτες στα βόρεια της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.


Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα.

Αυτή η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες σχετικά με μία επικείμενη συμφωνία να δοθεί τέλος στις μάχες που έχουν ξεκινήσει από τις 11 Αυγούστου ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό στην επαρχία Σάαντα.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τους αντάρτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για κοινωνικές, θρησκευτικές και οικονομικές διακρίσεις.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki