Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Τραγική ειρωνεία


Μαθήματα οικονομικής διαχείρισης δίνει πλέον η Τουρκία σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία: Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υποβάθμιση της δανειοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Ντουρμούς Γιλμάζ, τόνισε ότι «όλα αυτά δείχνουν για μια ακόμη φορά τη μεγάλη σημασία, που έχει η οικονομική πειθαρχία». «Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε εμείς από όλα αυτά είναι ότι θα πρέπει να προστατεύουμε τα οφέλη που εξασφαλίσαμε πληρώνοντας ένα πολύ υψηλό αντίτιμο».

«Η κρίση στην Ελλάδα δε θα επηρεάσει βραχυπρόθεσμα την Τουρκία», υποστήριξε «Η Τουρκία ενδέχεται να επηρεασθεί σε δεύτερο ή τρίτο στάδιο», είπε ο Ν.Γιλμάζ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στην Άγκυρα, όπου παρουσίασε τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Τουρκία.

Ο Ν.Γιλμάζ εκτιμά ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα επηρεάσουν κυρίως την Ε.Ε., και έμμεσα μετά τα Βαλκάνια. «Σε δεύτερο και τρίτο στάδιο μπορεί να επηρεασθούν οι εξαγωγές μας» είπε.

Ο Ν.Γιλμάζ τόνισε ωστόσο ότι «η Ε.Ε. και οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται ότι λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα», και τόνισε ότι κατά τη γνώμη του κάθε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, αυξάνει το κόστος της κρίσης.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Απίστευτο, καταργούν τις παραγωγικές σχολες των ενοπλων δυνάμεων!


Απίστευτο, καταργούν τις παραγωγικές σχολες των ενοπλων δυνάμεων, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων και την αντικατάστασής του από ένα «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο», σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ... κάνει οικονομία! Στο «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» θα εισάγονται και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές.

Το σχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των μονίμων στελεχών αφού θεωρούν ότι «Καταργείται η στρατιωτική εκπαίδευση, δημιουργούν ακαδημαϊκούς και όχι αξιωματικούς με επακόλουθα που θα είναι τραγικά για την ασφάλεια της χώρας».

Η χθεσινή παραίτηση του υποναυάρχου Στυλιανού Φενέκου, μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι σχετίζεται και με αυτό το θέμα. Ο διευθυντής Κλάδου Πόρων και Εκπαίδευσης του ΓΕΝ, ανέλυε γιατί το «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» είναι ανέφικτο και πως λειτουργούν οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. για να δεχθεί την επίπληξη - με ανοίκειες εκφράσεις - του υπουργού και να ακολουθήσει η παραίτησή του.

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki