Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η Ρωσία θα παραλάβει περισσότερα από 60 PAK-FA 5ης γενιάς.


Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου αρχηγού αεροπορίας Alexander Zelin η Π.Α της χώρας του προτίθεται να παραλάβει πάνω από 60 SUKHOI PAK-FA μεταξύ 2015-2016!

Και συνέχισε λέγοντας ότι η πρώτη παρτίδα αυτών των μαχητικών δεν θα περιλαμβάνει τον νέο υποσχεδίαση κινητήρα αλλά τον δοκιμασμένο και αρκετά αξιόλογο κινητήρα των υπάρχων SU-35.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσο υφυπουργού άμυνας εντός του 2012 η Ρωσική Π.Α θα παραλάβει 6-10 PAK τα οποία θα ολοκληρώσουν τις δοκιμές εξέλιξης.

Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι το εν λόγω 5ης γενιάς μαχητικό θα υπερτερεί έναντι των δυτικών ανταγωνιστών του.

Τον Ιούνιο ο Β.Πούτιν είχε δηλώσει ότι το πρόγραμμα του νέου μαχητικού έχει χρηματοδοτηθεί ήδη με 1 δις $ και υπολογίζεται να παραμείνει σε υπηρεσία για περισσότερα από 30-35 χρόνια συνυπολογίζοντας μελλοντικές αναβαθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι το νέο Sukhoi θα είναι ένα αμιγώς stealth μαχητικό με αυτονομία πτήσης άνω των 5.500 χλμ.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Σύντομα σε υπηρεσία τα Ρωσικά S-500!!!


Τα νέας γενιάς αντιαεροπορικά συστήματα S-500 θα μπούν σύντομα σε υπηρεσία λύνοντας οριστικά το πρόβλημα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ο Ρώσος αρχηγός της ΄Πολεμικής Αεροπορίας Alexander Zelin.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές και τις δυνατότητες των σύγχρονων αντιαεροπορικών-βαλλιστικών πυραύλων ο Ρώσος Πτέραρχος δήλωσε ότι δεν μπορούν να συγκριθούν με την υπο ανάπτυξη αντιπυραυλική ασπίδα των Αμερικανών λόγω διαφοράς φιλοσοφίας και τεχνικών χαρακτηριστικών!!

Σύμφωνα με πληροφορίες το βεληνεκές των S-500 θα ξεπερνά τα 600Km με δυνατότητα ταυτόχρονα να κλειδώνουν πάνω από 10 διαφορετικούς στόχους όπως έχει αναρτήσει παλαιότερα η elliniki-stratigiki.

Οι δυνατότητες του συστήματος φτάνουν στην κατάρριψη βαλλιστικών και υπηρηχητικών στόχων κάτι που οι Ρώσοι θεωρούν must για την άμυνά τους.

Τέλος επισημάνθηκε ότι οι Ρωσικοί S-400 TRIUMPH που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία θα μεταφερθούν στην Ρωσική Άπω ανατολή έως το τέλος του 2010.
Κάτι που σαφώς προσδιορίζει το χρόνο που θα τεθούν σε υπηρεσία (στο δυτικό κομμάτι) οι S-500!

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Που βαδίζει η χώρα τελικά;



Αυτή τη στιγμή έχεις μηδέν πιστοληπτική ικανότητα και δεν έχεις τη δυνατότητα να δανειστείς εκτός μνημονίου. Και αν καταργήσεις “νομικά” το μνημόνιο, αύριο δεν θα σε δανείσουν ούτε οι αγορές, ούτε η τρόικα. Άρα, πας σε αυτό που λέμε “χρεωκοπία”, χωρίς βεβαιότητα για το πόσο θα σε καλύψουν τα φορολογικά σου έσοδα, αφού ούτε καν πρωτογενή πλεονάσματα έχεις αυτή τη στιγμή, για να πεις ότι έστω τα καταφέρνεις να καλύψεις τις εσωτερικές σου ανάγκες ως χώρα, κι ας πιστολιάσει το εξωτερικό χρέος. Δηλαδή, πας σε μια κατάσταση μη εξυπηρέτησης του χρέους.

Αυτό θα σημαίνει ΑΜΕΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ των ελληνικών τραπεζών, που έχουν 50 δις σε ομόλογα, και αυτό θα σημαίνει ότι ο κόσμος θα ψάχνει τις καταθέσεις του (όσες απέμειναν) και αυτό θα σημαίνει πλήρης κατάρρευση έστω και όσης οικονομίας λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Μπορεί να σημαίνει ναυτικό αποκλεισμό, σαν κι αυτό που μας έκαναν στον πόλεμο της Κριμαίας και ο κόσμος πείνασε, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αν θέλετε να πολεμήσουμε για το άδικό μας, για να μην πληρώσετε δηλαδή τα χρέη σας, είναι κι αυτό μια σκέψη. Ίσως να είναι ισχυρότερο κίνητρο από το να πολεμήσεις για κάτι παλιόβραχα που έτσι κι αλλιώς δεν σου αποφέρουν τίποτε. Ενώ το να πιστολιάσεις όλα σου τα χρέη, είναι οπωσδήποτε πολύ καλύτερο κίνητρο. Γι’ αυτό άλλωστε πολέμησαν και οι πρόγονοί μας, για το δικαίωμα να πιστολιάζουμε τα χρέη μας, και όχι για τα παλιόβραχα.

Η παρουσία άλλου πρωθυπουργού δεν θα αλλάξει ΜΑΓΙΚΑ την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, αλλά θα ανατρέψει τις πολιτικές που οδηγούν σήμερα στην ΤΕΧΝΗΤΗ ανυπαρξία πιστοληπτικής ικανότητας.

Σήμερα ζούμε το εκπληκτικό φαινόμενο, η Ελλάδα να έχει υψηλότερα σπρεντς από ότι μια εβδομάδα πριν να μπει στο μνημόνιο. Γιατί; Υποτίθεται ότι το “σχέδιο σωτηρίας της χώρας” θα έπρεπε να την στηρίξει, έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν έχει μικρότερη πιστοληπτική ικανότητα από πριν;
Μα γιατί συντηρείται η φαύλη φιλολογία περί αναδιάρθρωσης του χρέους!
Κι εγώ σε ρωτώ: ΠΟΙΟΣ τη συντηρεί, αν όχι η ίδια η κυβέρνηση;
Γιατί είναι ΟΛΟΙ οι ξένοι πεπεισμένοι ότι θα πάμε σε αναδιάρθρωση, αν η ίδια η κυβέρνηση δεν αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να πάμε σε αναδιάρθρωση;
Κι αυτό, τη στιγμή που με επιτόκια ευρώ η χρηματοδότηση του χρέους ακόμη και σε ύψος 150% δεν είναι απαγορευτική για μια χώρα. Απόδειξη, το Βέλγιο που μπήκε στην ΟΝΕ με χρέος 140%. Για την Ιαπωνία τα ξαναείπαμε. Το Βέλγιο έχει αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα, ειδικά όσον αφορά το νότιο κομμάτι του (γαλλόφωνο), που παράγει ακόμη λιγότερα κι από την Ελλάδα και δεν έχει ούτε τουρισμό ούτε ναυτιλία ούτε την ανθηρή βιομηχανία τροφίμων (ελαιόλαδο κλπ.) που έχουμε εμείς.

Στην ουσία, επιδοτείται από το βόρειο Βέλγιο (Φλάνδρα). Όπως κι εμείς από την Ε.Ε., περίπου, κάτι τέτοιο.
Συνεπώς, όταν αλλάξει η κυβέρνηση, την άλλη στιγμή θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η φιλολογία περί αναδιάρθρωσης! Και, συνεπώς, σε λίγους μήνες θα πέσουν καταλυτικά τα σπρεντς και θα ανακτηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από τις αγορές. Όσο θα πέφτουν τα σπρεντς, τόσο θα δημιουργείται ενάρετος κύκλος εμπιστοσύνης.

Γιατί όμως ο Γιώργος Παπανδρέου συντηρεί τη φιλολογία περί αναδιάρθρωσης και, άρα, κρατάει “σκοτωμένη” την πιστοληπτική μας ικανότητα;
Μα, για τον απλούστατο λόγο ότι ΘΕΛΕΙ να είμαστε μέσα στο μνημόνιο, όπως άλλωστε του ξέφυγε του Σαχινίδη στη γνωστή συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Ήταν η ΜΟΝΗ επιλογή αυτής της κυβέρνησης, μας είπε ο Σαχινίδης, μετά τις 5 Οκτωβρίου. Για να είναι λοιπόν ΜΕΣΑ στο μνημόνιο, πρέπει να μην έχει πιστοληπτική ικανότητα. Γι’ αυτό και όλα αυτά τα εξωφρενικά μέτρα, που τρομοκρατούν το λαό. Για να μην χρεωθεί αυτός άμεσα το πολιτικό κόστος, αλλά να το περάσει έμμεσα στο Καραμανλή.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και το σκάνδαλο “Τ+10″, το οποίο η κυβέρνηση κουκούλωσε, αποδεικνύοντας έτσι τη συνενοχή της: ΗΘΕΛΑΝ και ευνόησαν τους κερδοσκόπους!
Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική στόχευση από την τρομακτική μείωση του ελλείμματος κατά 11% σε ένα χρόνο, είναι να μπορέσει να περάσει τα δύσκολα τώρα και, όταν θα πλησιάζει να εξαντλήσει την τετραετία, να ανοίξει το πουγκί των παροχών, για να μπορέσει να εξασφαλίσει επανεκλογή.

Ενδιαμέσως, όμως, θα έχει καταφέρει να χρεώσει πολιτικά τα μέτρα, τουλάχιστον εν μέρει, στον Καραμανλή και στο ΔΝΤ. Και έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμφανιστεί προς το τέλος της τετραετίας ως σωτήρας της χώρας και προστάτης του απλού λαού!
Πιστεύω ότι, αν ο Γιώργος Παπανδρέου τη σκαπουλάρει μέχρι τότε, θα δικαιωθεί μέχρι κεραίας. Η χώρα κάποια στιγμή θα ανακτήσει με “μαγικό” τρόπο την πιστοληπτική της ικανότητα λίγο πριν τις εκλογές (δηλαδή: θα λήξει η φημολογία περί αναδιάρθρωσης) και ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμφανιστεί ως “πετυχημένος” και ως “σωτήρας”. Και όλα αυτά, έχοντας διαλύσει προηγουμένως το λαό στις θυσίες!
Ίσα που μπορεί και να το πετύχει! Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Πάντως, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση, τα πράγματα θα στρώσουν την άλλη στιγμή, αφού θα εκλείψει η πολιτική συνειδητής υπονόμευσης της πιστοληπτικής μας ικανότητας.

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

ΗΠΑ: Aπέρριψαν αίτημα του Ισραήλ για προμήθεια F-15 Silent Eagle


Πηγή:fox2mag

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, για την ισραηλινή πρόσβαση στη νέα προτεινόμενη παραλλαγή του μαχητικού F-15, συγκεκριμένα στην εκδοχή F-15SE.

Κατά τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, ο Νετανιάχου απέτυχε να κερδίσει τον Ομπάμα να εγκρίνει την εξαγωγή από τις ΗΠΑ της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Ο Νετανιάχου ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επισπεύσουν την εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού και να επιτρέψουν την Boeing να εξάγει το stealth F-15 στο πλαίσιο του προγράμματος FMS.

"Το Ισραήλ θέλει το stealth F-15 ως τον επόμενο αεροσκάφος, αλλά η Ουάσινγκτον θέλει το Ισραήλ να αγοράσει τα F-35 πριν από κάθε άλλο διεθνή εταίρο".

Στις 10 Ιουλίου το Silent Eagle ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση σε μια επίδειξη των δυνατοτήτων stealth. Η Boeing δήλωσε ότι την 80-λεπτη πτήση σύντομα θα ακολουθήσει μια δοκιμή της σουίτας των όπλων, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης πυραύλου AIM-120.

Για πρώτη φορά, ο Νετανιάχου κάλεσε τον Ομπάμα για την αποδέσμευση των όπλων και των φορέων που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του πρώην προέδρου George W. Bush. Αυτό περιλαμβάνει αερομεταφορείς, επιθετικά ελικόπτερα, όπλα ακριβείας και άλλα συστήματα που έχουν εγκριθεί από τον Μπους το 2007 αλλά από το 2008 και μετά, ο Ομπάμα σταμάτησε τις πωλήσεις.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Προς υλοποίηση το πρόγραμμα ναυπήγησης 6 Υποβρυχίων Scorpene για το Ινδικό ναυτικό



Ανακοινώθηκε από την ινδική κυβέρνηση η αίτηση για την παροχή πληροφοριών για την αγορά έξι υποβρυχίων για το ινδικό Ναυτικό. Πιο συγκεκριμένα η ινδική κυβέρνηση προτίθεται να δαπανήσει Rs 50.000 crore για την αγορά 6 συμβατικής πρόωσης υποβρυχίων.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Project-75 India (P-75I) και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του ινδικού εξοπλιστικού προγράμματος μεγαλύτερο και από την αγορά των 126 μαχητικών αεροσκαφών για την ινδική Αεροπορία. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αγοράς 6 υποβρυχίων Scorpene κόστισε RS 20.000 crore.

Η Υπηρεσία Στρατιωτικών Προμηθειών αποφάσισε ότι 3 από τα 6 υποβρύχια που θα αγοραστούν, θα ναυπηγηθούν με ξένη βοήθεια στα κρατικά ναυπηγεία Mazagon Docks (MDL) στην Βομβάι και ένα στα επίσης κρατικά ναυπηγεία Hindustan Shipyard Ltd (HSL) στην πόλη Visakhapatnam στην Αν. Ινδία.

Τα υπόλοιπα δύο υποβρύχια είτε θα ναυπηγηθούν στο εξωτερικό από την εταιρεία που θα παράσχει την τεχνογνωσία είτε από ιδιωτικά ναυπηγεία της Ινδίας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς κάθε ένα από τα υποβρύχια που πρόκειται να αγοραστούν θα κοστίσει Rs 8,500 crore.

Τα νέα υποβρύχια θα έχουν σχεδίαση Stealth θα διαθέτουν σύστημα AIP. Το ινδικό Ναυτικό εκτιμά ότι το 2015 η δύναμη του υποβρύχιου στόλου θα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Αυτή την περίοδο το ινδικό Ναυτικό διαθέτει 10 υποβρύχια Kilo, 1 Foxtrot, 4 Type 209/1500.

Το υπάρχον πρόγραμμα ναυπήγησης 6 υποβρυχίων Scorpene έχει ήδη καθυστερήσει τρία χρόνια, με το πρώτο να παραδίνεται το 2012.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Μ. Μπορίσοφ: «Τέλος ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» - Συνένοχη σιωπή από ΓΑΠ



Καταντάει πλέον κοινοτυπία αλλά για άλλη μία φορά τις τελευταίες εβδομάδες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ καταφέρθηκε χωρίς περιστροφές κατά του σχεδίου κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Σε συνέντευξή του, αυτή τη φορά στην κρατική τηλεόραση της χώρας του, ο Μ. Μπορίσοφ, αναφερόμενος στην συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως μετά την παραλαβή της περιβαλλοντολογικής μελέτης, τον Φεβρουάριο του 2011, η κυβέρνησή του θα αποσυρθεί από το σχέδιο.

«Αυτό σημαίνει (σ.σ. η ολοκλήρωση της περιβαλλοντολογικής μελέτης), να το θέσουμε διπλωματικά, πως το σχέδιο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, ειδικά μετά την καταστροφή στον κόλπο του Μεξικό, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικός σε περιβαλλοντολογικά θέματα που να μπορεί να υπογράψει μία θετική μελέτη (σ.σ. για την περίπτωση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη)».

Η παραπάνω πρόταση δεν νομίζουμε πως αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για τι ακριβώς επιδιώκει η Σόφια με τα καμώματά της.

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki