Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

VIDEO: Ο Δημοσιογράφος που τάπωσε τον Παπανδρέου...




Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Raytheon Delivers First F-15E AESA Radar System to Boeing




El SEGUNDO, Calif., Sept. 14, 2010 /PRNewswire/ --

Raytheon Company (NYSE: RTN) has delivered the first APG-82(V)1 Active Electronically Scanned Array radar for the U.S. Air Force's F-15E radar modernization program.

"Providing the warfighter with the best combat technology system available is our commitment to our customers," said Steve Schwarzkopf, F-15 program director for Tactical Airborne Systems. "With the F-15E equipped with the APG-82 proven-technology radar system, pilots will fly with the most advanced radar in multirole combat."

The delivery of the new radar systems is part of the Air Force's F-15E radar modernization program following the successful completion of the acceptance testing phase.

"One AESA-equipped F-15E can detect and track multiple targets simultaneously, gain the same battle picture and prosecute the same number of attacks that currently require several mechanically-scanned radar assets," said Brad Jones, Boeing director for USAF Development Programs. "The incorporation of the AESA multiplies the effectiveness of the F-15E."

The APG-82(V)1 technology offers more than 20 times the system reliability of previously installed APG-70 radar systems on the F-15E, reducing maintenance cost and improving F-15E performance for the Air Force. When integrated into the F-15 weapons system, the AESA radar will improve the detection and tracking of enemy airborne and surface targets.

As part of the system design and development phase of the radar modernization program, Raytheon will produce AESA radar test units supporting efforts to integrate AESA into the F-15E weapon system. The integration activity will take place at Boeing facilities in St. Louis, Mo., followed by developmental and initial operational test and evaluation flight programs.

Raytheon and Boeing share more than 35 years of success on numerous generations of F-15 radar, beginning with the delivery of the first APG-63 radar in 1972 and the incorporation of the world's first operational fighter AESA radar with the APG-63(V)2. This legacy, along with shared experiences on the F/A-18E/F APG-79, ensures the AESA-equipped F-15E will remain a force multiplier for decades to come.

Raytheon Company, with 2009 sales of $25 billion, is a technology and innovation leader specializing in defense, homeland security and other government markets throughout the world. With a history of innovation spanning 88 years, Raytheon provides state-of-the-art electronics, mission systems integration and other capabilities in the areas of sensing; effects; and command, control, communications and intelligence systems, as well as a broad range of mission support services. With headquarters in Waltham, Mass., Raytheon employs 75,000 people worldwide.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Έκτακτη συνάντηση Ε.Βενιζέλου για FREMM, υποβρύχια και Εναιίο Ναυπηγικό Φορέα



Έκτακτη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο του ομίλου ναυπηγείων Ελευσίνας-Νεωρίου Νίκου Ταβουλάρη πρόκειται να διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου. Αντικείμενο της συνάντησης η συμφωνία συνεργασίας που κλείστηκε μεταξύ του ομίλου και της DCNS, ο Ενιαίος Ναυπηγικός Φορέας, αλλά και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η διαπραγμάτευση για τα ΕΝΑΕ, όπου η ελληνική πλευρά έχει περιέλθει σε δεινή διαπραγματευτική θέση καθώς πέρα από το περίφημο framework agreement, έφτασε στο σημείο να… μονογράψει την συμφωνία για να θυμηθεί εν συνεχεία αυτό που το defencenet.gr έχει σημειώσει από ντον περασμένο Αύγουστο τουλάχιστον:

Ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως οι νέοι ιδιοκτήτες των ΕΝΑΕ θα ναυπηγήσουν τα νέα υποβρύχια ή θα δώσουν τα υπόλοιπα τρία που ακόμα δεν έχουν παραδοθεί, βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που απαιτεί το Π.Ν.

Το Π.Ν.ζήτησε επαναδιατύπωση του άρθρου 25, δηλαδή να υπάρξουν εγγυήσεις και ρήτρες σε περίπτωση που τα τρία υποβρύχια που ναυπηγήθηκαν στην Ελλάδα ή τα άλλα δύο που θα ναυπηγηθούν παρουσιάζουν αποκλίσεις από τις προδιαγραφές. Οι Γερμανοί της TKMS αρχικά το δέχθηκαν, αλλά φέρεται να διαφώνησε την επόμενη ημέρα η Abu Dhabi Mar και προσωπικά Iskander Safa.

Που βρίσκεται το πρόβλημα: Στο ακουστικό ίχνος. Εκφράστηκε η υπόνοια ότι το ακουστικό ίχνος των Made in Greece Τype 214 μπορεί να είναι κατά τι μεγαλύτερο από αυτό του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πιθανή απόκλιση του ακουστικού ίχνους της τάξης του 1-1,5%, αλλά η πλευρά της ADM πορβάλλοντας την δικαιολογία ότι «Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ναυπηγήθηκε στην Γερμανία, τα άλλα τρία στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα δύο επίσης εδώ είναι πολύ πιθανό η ποιότητα κατασκευής να είναι ελάχιστα διαφοροποιημένη».

Τι έκανε την ADM να αλλάξει γνώμη και να επιμείνει στη μη καταβολή ρήτρας σε περίπτωση που παρουσιαστεί ένα τέτοιο πρόβλημα; Μάλλον οι εκτιμήσεις της TKMS ότι είναι πολύ πιθανό τα εν Ελλάδι ναυπηγηθέντα υποβρύχια να έχουν αυτή την ελάχιστη απόκλιση.

Βέβαια εδώ τίθεται και πάλι το θέμα του S118 ΩΚΕΑΝΟΣ, όπου οι φόβοι και οι υπόνοιες για αποτυχία του προγράμματος εκσυγχρονισμού είναι πολύ ισχυρότεροι από την πιθανή απόκλιση 1% στο ακουστικό ίχνος των Type 214.

Μέσα σε όλα αυτά τα άκρως αρνητικά (από νομικής πλευράς μετά το απαράδεκτο framework agreement και την μονογραφή της συμφωνίας, τυχόν προσφυγή του θέματος στην διαιτησία θα είχε λιγότερες πιθανότητες δικαίωσης της ελληνικής πλευράς, απ’ότι η δίκη των Γερμανών εγκληματιών πολέμου στη Νυρεμβέργη!) ήρθε και ένα θετικό για την Ελλάδα:

Η υπογραφή του MoA της Ελευσίνας με την DCNS, το οποίο όμως έπεσε σαν κεραυνός επάνω στην ADM που έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας με επικοινωνία του Ι.Safa χθες το βράδυ με τον Ε.Βενιζέλο, αλλά έχει αιφνιδιάσει και την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και το Μαξίμου.

Η ανακοίνωση του Ε.Βενιζέλου είχε διπλό στόχο: Να καθησυχάσει την ADM στην οποία έχουν υποσχεθεί «γενναίο» μερίδιο στην ναυπήγηση των FREMM, αλλά και να διαλύσει κάποια φημολογία που κυκλοφόρησε περί «άμεσης προμήθειας φρεγατών μέσα στην κρίση».

Ισχυρισμοί που πλήττουν την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας


Αλλά η φημολογία αυτή ενοχλεί πολιτικά την κυβέρνηση που έχει εισέλθει στο θέμα των αμυντικών δαπανών στο «δωμάτιο πανικού» για να προστατευτεί επικοινωνιακά: Απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση για αμυντικές επενδύσεις για να μην κτυπηθεί από οικονομικά συμφέροντα που έχουν άριστες προσβάσεις και ιδιόκτητα ΜΜΕ αλλά δραστηριοποιούνται στις κατασκευές σατο χώρο της υγείας κλπ!


Ο υπουργός, ο οποίος έχει καλή σχέση με τον Ν.Ταβουλάρη, ζήτησε από τον ισχυρό άνδρα της Ελευσίνας ενημέρωση για το θέμα της συμφωνίας με την DCNS

πηγή:defencenet


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

“Καταπιεσμένη αλβανική μειονότητα” στην Ελλάδα ανακάλυψαν από το πουθενά οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" Αμερικανοί


Προβοκάτσια σε βάρος της Αθήνας αποτελεί το χθεσινό ρεπορτάζ της αμερικάνικης εφημερίδας The Washington Times, με τίτλο “Leader concerned by Albanian nationalism”, που αναφέρεται στην δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την δολοφονία του Α. Γκούμα μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας στις 13 Αυγούστου στην Χειμάρρα.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι τον ανησυχεί η έξαρση του εθνικισμού ( ο οποίος στην περιοχή των Βαλκανίων είναι πάντα πηγή πρόκλησης σοβαρών προβλημάτων) από ομάδες εξτρεμιστών, οι οποίες στρέφονται κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Υπολογίζεται ότι στην Αλβανία διαμένουν από 40 μέχρι 100 χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για διακρίσεις και εκφοβισμό εκ μέρους των Αλβανών, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν 500 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι επίσης διαμαρτύρονται για διακρίσεις εις βάρος τους(!!!!!!!).

Στο σημείο αυτό η εφημερίδα που απηχεί συχνά τις τάσεις ορισμένης μερίδας του Σταίητ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου, εξισώνει τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα που η χώρα μας δέχθηκε, προσφέροντάς τους εργασία και προνοιακές υπηρεσίες -συχνά δωρεάν- με την αναγνωρισμένη με διεθνή συμφωνία Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Την στιγμή που η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου προσπαθεί να επιβιώσει σε καθεστώς βίας και τρομοκρατίας η "συμμαχική" κατά τ άλλα κυβέρνηση των ΗΠΑ με τα φερέφωνά της προσπαθεί να δημιουργήσει νέες εντάσεις και νέα Κόσσοβα από το πουθενά.

Φυσικά μεχρί στιγμής ουδεμία επίσημη αντίδραση έχει υπάρξει από την φιλοΑμερικανική κυβέρνηση του Γιώργου Παπαναδρέου.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Για δεύτερη φορά κινεζικό αεροδρόμιο διακόπτει τη λειτουργία του εξαιτίας εμφάνισης ATIA


Για δεύτερη φορά μέσα στο 2010 κινεζικό αεροδρόμιο διακόπτει τη λειτουργία του εξαιτίας εμφάνισης UFO! Πιο συγκεκριμένα το αεροδρόμιο Baotou στην κεντρική Μογγολία αναγκάστηκε να καθυστερήσει την προσγείωση τριών αεροσκαφών που έρχονταν για προσγείωση για πάνω από μια ώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το άγνωστης ταυτότητας εντοπίστηκε να αιωρείται περίπου τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά του αεροδρομίου περίπου στις 8 το βράδυ τοπική ώρα. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν δηλώσεις του εκπρόσώπου τύπου του αεροδρομίου ο οποίος είπε: «Το αεροδρόμιο έλαβε ειδοποίηση από το κέντρο διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας στο Hohhot γύρω από την εμφάνιση ενός UFO. Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πτήσεων τα αεροσκάφη που προορίζονταν για το Baotou άλλαξαν κατεύθυνση προς άλλα εναλλακτικά αεροδρόμια.

Αλλιώς μπορεί να είχαμε καταστάσεις εναέριας σύγκρουσης». Δύο πτήσεις από το Πεκίνο και μια από την Σαγκάη άλλαξαν προορισμό σε γειτονικά αεροδρόμια. Είναι η δεύτερη φορά που αεροδρόμιο κλείνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες μετά ανάλογο περιστατικό στο αεροδρόμιο Xiaoshan, ενώ πριν από λίγες ημέρες ένα ακόμη αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας είχε εμφανιστεί στο αεροδρόμιο του Χονγκ-Κονγκ. Πάντως αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι εμφανίσεις των αντικειμένων μπορεί να σχετίζονται με μυστικά προγράμματα της κινεζικής Αεροπορίας.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Boeing Airborne Laser Test Bed Team Receives Air Force Association Award


NATIONAL HARBOR, Md

The Boeing Airborne Laser Test Bed (ALTB) team today received the 2010 Theodore Von Karman Award at the Air Force Association’s (AFA) Air & Space Conference and Technology Exposition in National Harbor. The annual award is the AFA’s highest honor in the field of science and engineering and recognizes the team’s achievements in directed energy research and development.

"It is an honor to represent Boeing’s Airborne Laser team as it is recognized for this significant industry award," said ALTB Program Manager Rich Flanders. "This is a testament to the historic breakthroughs that this program has made, and to the outstanding work of the entire team."

Boeing is the prime contractor for ALTB, which is being developed as an advanced platform for the Department of Defense’s directed energy research program. In February, the ALTB team made history when it shot down a ballistic missile in its boost phase.

The February experiment was the first of its kind, and ALTB has successfully engaged a total of eight missiles to date. With each experiment, the team continues to make breakthroughs in the application of laser technologies -- such as advanced optics, beam control and pointing -- that are critically important to the future capabilities of U.S. warfighters and their allies.

"The Airborne Laser team is not only a leader in the field of directed energy applications, but continues to raise the bar," AFA President Mike Dunn said at the awards ceremony. "The milestones you have already achieved prove the great potential for directed energy technologies."

Other ALTB team representatives at the event included Guy Renard, Northrop Grumman ALTB program manager, and Chris Cirves, Lockheed Martin ALTB deputy program manager. Northrop Grumman designed and built the ALTB's high-energy laser, while Lockheed Martin developed the beam control/fire control system. Boeing provided the aircraft, the battle management system and overall systems integration and testing.

A unit of The Boeing Company, Boeing Defense, Space & Security is one of the world's largest defense, space and security businesses specializing in innovative and capabilities-driven customer solutions, and the world's largest and most versatile manufacturer of military aircraft. Headquartered in St. Louis, Boeing Defense, Space & Security is a $34 billion business with 68,000 employees worldwide.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

H «νέα» Τουρκία.


Οι «θεματοφύλακες» του Κεμαλισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις και τη Δικαιοσύνη είναι οι μεγάλοι χαμένοι στη νέα τάξη πραγμάτων της Τουρκίας.


Η σαρωτική νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στο κυριακάτικο δημοψήφισμα και η υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών αναδεικνύει τον σημερινό πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας ως τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη του τουρκικού λαού. Οι «θεματοφύλακες» του Κεμαλισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις και τη Δικαιοσύνη είναι οι μεγάλοι χαμένοι στη νέα τάξη πραγμάτων της Τουρκίας και ουδείς πρέπει να αμφιβάλει ότι το σκηνικό αλλάζει, χωρίς απαραίτητα οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν να είναι θετικές για τη χώρα, πόσο μάλλον για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Υστερα από οκτώ χρόνια στην εξουσία ο κ. Ερντογάν δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι το όραμά του για μία ισλαμική Τουρκία που δεν θα «δυτικοφέρνει» γίνεται πραγματικότητα. Βέβαια, αποτελεί μυστήριο ο τρόπος με τον οποίο θα πολιτευθεί ο Τούρκος ηγέτης, αν και οι σοβαροί αναλυτές αποκλείουν ότι θα αλλάξει η πολιτική προσέγγισης με όλο τον αραβικό κόσμο, με στόχο να αποτελέσει η χώρα του την ηγέτιδα δύναμη που θα ενώσει τους απανταχού μουσουλμάνους.

Η στήριξη στο καθεστώς της Τεχεράνης δεν θα αποσυρθεί όσο και να πιέζουν οι Αμερικανοί, ενώ αν και περιόρισε την κριτική του προς το Ισραήλ, σίγουρα δεν θα επιθυμούσε να εξομαλύνει τις σχέσεις επειδή αυτό τον βολεύει πολιτικά. «Η σύγκρουση με το εβραϊκό κράτος τον ανέβασε στα μάτια και τη συνείδηση όσων στη Μέση Ανατολή μισούν τους Ισραηλινούς και επιθυμούν την εξαφάνισή του κράτους τους», όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει σημείωμα της αμερικανικής πρεσβείας της Αγκυρας.

Η διαπίστωση αυτή φωτογραφίζει τον άνθρωπο και τον πολιτικό Ερντογάν. Πρόκειται για μία κλασική περίπτωση φανατικού ισλαμιστή που καταφέρνει να παρουσιάζεται ως ήρεμος, ψύχραιμος και καλοκάθαγος ηγέτης. Ενας αναλυτής που μελέτησε μέσω του διαδικτύου τις ομιλίες του Ταγίπ Ερτογάν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μου εξήγησε ότι τον προβλημάτισε ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει τους τόνους όταν νιώθει πως πρέπει να υποστηρίξει τις ισλαμικές καταβολές του. «Γίνεται ένας άλλος άνθρωπος», μου τόνισε ο αναλυτής, ο οποίος -για να είμαι δίκαιος με τους αναγνώστες- είναι εβραϊκής καταγωγής.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας «αντιαμερικανό», «αντισιμίτη», ενώ ισχυρίζεται πως διατηρεί σχέσεις με «τρομοκρατικές οργανώσεις» - αναφέροντας την Χαμάς και την Χεζμπολάχ.

Είναι γεγονός ότι το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με την απόλυτη επικράτηση του κ. Ερντογάν. Η ισχυροποίηση του σημερινού πρωθυπουργού και η σαφέσταση αποδυνάμωση των στρατιωτικών δεν θα θέσει σε τροχιά εξομάλυνσης τις σχέσεις της Αγκυρας με την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ. Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας θα προχωρήσει σε βελτίωση των σχέσεων μόνο με τους δικούς του όρους. Και είναι ένα γεγονός που το γνωρίζουν στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ αλλά, προς το παρόν, δεν το αποδέχονται, αφού η επιλογή της Τουρκίας να σταθεί στο πλευρό του Ιράν δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς. Το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει η παραμικρή προσπάθεια για εξομάλυνση των σχέσεων με την Αγκυρα.

Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που κυκλοφόρησε το βράδυ της Κυριακής και η οποία παρουσιάστηκε στην Τουρκία ως «υποταγή» του κ. Ομπάμα προς τον κ. Ερντογάν. Ο πρόεδρος, γράφει η ανακοίνωση, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας με αφορμή τον τελικό μπάσκετ και με την ευκαιρία «αναγνώρισε τη μεγάλη δυναμικότητα της τουρκικής δημοκρατίας, που αντικατοπτρίστηκε και από τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα»... Τα συγχαρητήρια τα ξέχασε...


Μιχάλης Ιγνατίου




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Στρατηγική συμμαχία Ρωσίας-Κιργιζίας.Δίνουν όπλα παίρνουν βάσεις οι Ρώσοι.


Σε στρατηγικής συμμαχίας εξελίσσονται πλέον οι σχέσεις των 2 πρώην Σοβιετικών χωρών μετά την απομάκρυνση του καθεστώτος Μπακίγιεφ.Μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη για τους Αμερικανούς και τον πολύπαθο πόλεμο στο Αφγανιστάν που διεξάγουν.Μην ξεχνάμε ότι εκεί σταθμεύει η κύρια βάση ανεφοδιασμού και υποστήριξης των Αμερικανών στρατιωτών

Η Κιργιζία λοιπόν πρότεινε στην Ρωσία την προμήθεια όπλων ως αποζημίωση για τη χρησιμοποίηση των βάσεών της στο έδαφος της χώρας.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διμερείς συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Κιργιζίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των στρατιωτικών τους δεσμών. Κύριο μέσο δε της συγκεκριμένης αυτής σχέσης αναμένεται να είναι η επέκταση της Ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας, με την μορφή βάσεων, στο έδαφος της Κιργιζίας.

Από την πλευρά του, το Μπισκέκ δεν φαίνεται να προβάλλει κάποια σοβαρή αντίρρηση στους σχεδιασμούς του Κρεμλίνου ενώ ως αμοιβή για το έδαφος που θα προσφέρει αιτείται την παραχώρηση ρωσικού στρατιωτικού υλικού.

Είναι προφανές πως η θέση αδυναμίας στην οποία βρίσκεται αυτή η μικρή, φτωχή και σπαρασσόμενη από εθνοτικές συγκρούσεις, χώρα να την έχει αναγκάσει όχι μόνο να συζητά την επέκταση της Ρωσικής κηδεμονίας αλλά και να την επιζητά με ζέση. Έτσι, δεν θα πρέπει να κάνει καμία εντύπωση η ταχύτητα με την οποία ο υπουργός άμυνας της Κιργιζίας Αμπιμπούλα Κουνταϊμπερμπίγιεφ επισκέφθηκε τη Μόσχα και φαίνεται να συμφώνησε να υπογράψει, το συντομότερο δυνατόν, την συμφωνία για την ενοποίηση των πέντε ρωσικών βάσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κιργιζία.

Είναι σαφές πως το Μπισκέκ αντιλαμβανόμενο πως ένας δεύτερος γύρος εθνοτικής αντιπαράθεσης, ειδικά στην περιοχή της κοιλάδας της Φεργκάνα, είναι επικείμενος και φοβούμενο εμπλοκή του Ουζμπεκιστάν, να προσπαθήσει να ενισχύσει την αμυντική του ικανότητα. Η προμήθεια, χωρίς ουσιαστικό οικονομικό κόστος ρωσικών οπλικών συστημάτων φαντάζει για την προσωρινή κυβέρνηση της χώρας ως «μάννα εξ ουρανού».



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Π.Στάινμπρουκ: "ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ..." εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας


«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει χωρίς αναδιάρθρωση των δανείων της», εκτιμά ο Π.Στάινμπρουκ πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και προσθέτει ότι «θα ήταν σοβαρό λάθος, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ορισμένων τραπεζών, να αναβάλλεται διαρκώς και εις βάρος των φορολογουμένων το αναπόφευκτο».

Διευκρινίζει δε ότι:

«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει χωρίς αναδιάρθρωση των δανείων της», εκτιμά ο Π.Στάινμπρουκ πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και προσθέτει ότι «θα ήταν σοβαρό λάθος, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ορισμένων τραπεζών, να αναβάλλεται διαρκώς και εις βάρος των φορολογουμένων το αναπόφευκτο».

Διευκρινίζει δε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να απαλλάξουν τη χώρα οι πιστωτές από ένα μέρος των χρεών της, παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής, χαρίζοντας τα τοκοχρεωλύσια ή – όπως είναι ο τεχνικός όρος – εφαρμόζοντας ένα ‘haircut’».

Ο πρώην υπουργός στρέφει τα πυρά του και κατά της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, στην κυβέρνησή της οποίας βρισκόταν κατά τη περίοδο του Μεγάλου Συνασπισμού (2005-2009) και της καταλογίζει διστακτικότητα.

«Κατά την κρίσιμη φάση της ελληνικής κρίσης και της ευρωκρίσης η γερμανική κυβέρνηση δεν κατέστησε επαρκώς σαφές ότι το ευρώ δεν αποτελεί απλώς ένα νόμισμα, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Επέτρεψε να ανέβουν οι εθνικιστικοί-σοβινιστικοί τόνοι. Αυτό ήταν εκρηκτικά επικίνδυνο», σημείωσε.

Ο κ.Στάινμπρουκ θεωρεί, τέλος, ότι για την ελληνική κρίση ευθύνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις επειδή υπερχρεώθηκαν και εξαπάτησαν και οι ευρωπαϊκές επειδή –χωρίς να εξαιρέσει τον εαυτό του–παρέβλεπαν για πολύ καιρό τα «κόλπα» που γίνονταν.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Μείωση των Ελληνικών μαθημάτων στους Έλληνες της Αλβανίας ζήτησε η Διαμαντοπούλου!


Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε να καταργηθεί το περίφημο άρθρο 17, που δίνει στην εκπαίδευση των Βορειοηπειρωτών μέχρι την 9η τάξη, το 75% των μαθημάτων στα ελληνικά

Μήπως, για λόγους οικονομίας, θα έπρεπε να καταργηθούν τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα παντού και να εισάγουμε βιβλία και δασκάλους από γειτονικές χώρες;
Η ανθελληνική πολιτική του υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται και εκτός της Ελλάδας, από μία κυβέρνηση που -παρά τις δηλώσεις Παπανδρέου στη ΔΕΘ γιατην Παιδεία- υπολογίζει περισσότερο τα χρήματα παρά τον Ελληνισμό!

Σύμφωνα με δημοσίευμα ομογενειακής εφημερίδας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε ώστε η διδακτέα ύλη στα σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας να είναι 50% ελληνικά και 50% αλβανικά σε μια στιγμή που στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Αλβανία οι Έλληνες έχουν 75% ελληνικά και 25% αλβανικά.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι δώρο των Αλβανών, αλλά δικαίωμα των Ελλήνων που το απέκτησαν με πολλούς αγώνες και η κυρία Διαμαντοπούλου αποφάσισε να καταργήσει αυτούς τους αγώνες...


Αν και αρχικά αναρωτιόμαστε μήπως θα προτιμούσε η υπουργός να αντικατασταθεί η Ελληνική Εκπαίδευση στην Αλβανία με κάποια Ελληνικά Ι.Ε.Κ., θα θέλαμε να ρωτήσουμε την κυρία Διαμαντοπούλου:

Πώς μπορεί αυτή να καταργήσει μια οδηγία, η οποία μπόρεσε να μπει στην αλβανική ατζέντα της παιδείας μετά από έναν τιτάνιο αγώνα που έδωσαν μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, όλοι οι Βορειοηπειρώτες, με πρωτοστάτη τότε, την οργάνωση της Ομόνοιας; Γνωρίζει αυτή τη βία που υπέστησαν τότε οι μαθητές, τα πρόστιμα των δασκάλων και τη φοβέρα των αστυνομικών;

Γνωρίζει η Υπουργός τι συσχετισμό έχει η οδηγία αυτή; Αν δεν γνωρίζει να της την επισημάνουμε εμείς κι άλλη μια φορά: Η διδακτέα ύλη στα σχολεία μας έχει το ποσοστό 75-25 υπέρ της ελληνικής γλώσσας. Αν και η αναλογία δεν είναι ακριβώς αυτή και αυτό από την αδυναμία των δικών μας να την απαιτήσουν, αφού υπάρχει νομική κάλυψη.
Μήπως ζητάει να ελαττωθεί η αναλογία για να μην έχει την «τεράστια» υποχρέωση της εκτύπωσης κάποιων εκατοντάδων βιβλίων, μια και το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε (επί Νέας Δημοκρατίας) να εκτυπώνει όλα τα βιβλία που προορίζονται για τα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τα «κατορθώματα» της κυρίας αλλά δεν περιμέναμε την πρώτη φορά που θα ασχολούνταν με την κοινότητα μας να μα άνοιγε τόσο πολύ την καρδιά. Ας της πει κάποιος ότι άλλα είναι τα προβλήματα μας. Η έλλειψη βιβλίων, οι κτηριακές συνθήκες, το εκπαιδευτικό προσωπικό που θέλει ενίσχυση από την Ελλάδα, το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται στα σχολεία μας και που δηλητηριάζουν με τις ανακρίβειες και τις διαστρεβλώσεις τα δικά μας παιδιά.

Η κυρία Διαμαντοπούλου, με την συγκεκριμένη (απ)αίτησή της ουσιαστικά "κρεμάει" τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος στην ΔΕΘ (και στην ομιλία του αλλά και στη συνέντευξη Τύπου) δήλωσε πως θα εργαστεί για μία καλύτερη Παιδεία, προκειμένου η χώρα να έχει ένα καλύτερο αύριο. Εκτός και εάν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αναφερόταν στην Ελληνική Παιδεία...


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki