Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

«Τρώγονται» για τα λύτρα οι πειρατές...


Ο καβγάς που ξέσπασε στη θάλασσα μεταξύ Σομαλών πειρατών για το ποιος θα καρπωθεί τα λύτρα από την απελευθέρωση του ελληνικού υπερδεξαμενόπλοιου Maran Centaurus, μεταφέρθηκε στην ξηρά και εξελίχθηκε σε σύγκρουση με βαριά όπλα και άγνωστο, μέχρι στιγμής, αριθμό θυμάτων, όπως έγινε γνωστό από μάρτυρες αλλά και πηγές προσκείμενες στους πειρατές.


Πολλοί κάτοικοι της κοινότητας Χαραρντέρε, του κρησφύγετου των πειρατών, όπου κρατείτο τις τελευταίες εβδομάδες το Maran Centaurus, επιβεβαίωσαν ότι πειρατές που ανήκουν στην ίδια φυλή συγκρούονται μεταξύ τους.

Ένας κάτοικος, ο Αμπντάλα Χατζί Μοχάμεντ, είπε ότι είδε το πτώμα ενός πειρατή και άλλους δύο τραυματισμένους. Άλλος κάτοικος, ο Χουσέιν Ουαρσάμι, είπε ότι στο χωριό δεν κυκλοφορεί κανείς εκτός από τους βαριά οπλισμένους πειρατές και ότι υπάρχουν πτώματα στους δρόμους, όπου γίνονται συγκρούσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5,5 έως 7 εκατομμύρια δολάρια ρίχτηκαν την Κυριακή από αέρος στη γέφυρα του πλοίου ως λύτρα για την απελευθέρωσή του. Το ποσό αυτό θεωρείται από τα υψηλότερα που έχουν δοθεί ποτέ στους πειρατές. Ο πακτωλός των χρημάτων φαίνεται ότι προκάλεσε εντάσεις μεταξύ των πειρατών, οι οποίες μάλιστα καθυστέρησαν την απελευθέρωση του πλοίου και των 28 ναυτικών του.

Το Maran Centaurus έχει ήδη αναχωρήσει από το Χαραρντέρε και κατευθύνεται νότια, προς το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, συνοδευόμενο από ένα πολεμικό σκάφος.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.