Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

"Την κατάλληλη στιγμή" στην Κύπρο ο Μπαν Κι-μουν


Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι ακόμη δεν έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο για τις πληροφορίες όσο αφορά την πιθανή επίσκεψή του στην Κύπρο, τονίζοντας ότι περιμένει να ενημερωθεί από τον ειδικό σύμβουλό του, Αλεξάντερ Ντάουνερ.



Ο ΓΓ του διεθνούς Οργανισμου είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί την Κύπρο από την Κυριακή το βράδυ ώς την Τρίτη το πρωί.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στην έδρα του ΟΗΕ για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό και τη διεθνή κοινότητα, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Λονδίνο, ο κ. Μπαν τόνισε ότι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να επισκεφτεί την Κύπρο την "κατάλληλη στιγμή" για να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι συνομίλησε την Τετάρτη το πρωί με τον κ. Ντάουνερ και ότι χρειάζεται να μιλήσει ξανά μαζί του για να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα.

"Είμαι ακόμα σε αναμονή για να ενημερωθώ από τον ειδικό σύμβουλό μου, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Γνωρίζω ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν μέχρι σήμερα και χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο για να εκτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την κατάσταση", είπε, τονίζοντας: "Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κάποια προσπάθεια για κινητικότητα και μόλις ενημερωθώ από τον Ειδικό μου Σύμβουλο, θα μπορέσω να αποφασίσω πότε θα μπορέσω να επισκεφθώ την Κύπρο".

Την Τετάρτη, θα ολοκληρωνόταν ο δεύτερος γύρος των εντατικών διαπραγματεύσεων και αμέσως μετά θα ανακοινωνόταν στη Νέα Υόρκη και επίσημα το ταξίδι του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο νησί. Αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση που διάβασε στη Λευκωσία ο κ. Ντάουνερ "οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά την Παρασκευή για συνέχιση της συζήτησης".


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.