Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σερβία: Καταργείται η στρατιωτική θητεία


Την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Ντάγκαν Σουτάνοβατς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μπλιτς" (Blic) του Βελιγραδίου.

Η διαδικασία για τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010 και από το επόμενο έτος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορέσει να αποφασίσει την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, ανέφερε ο κ. Σουτάνοβατς.



Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε ότι με το νέο νόμο, για τις ένοπλες δυνάμεις προβλέπεται η δημιουργία "ενεργής εφεδρείας" στην οργανωτική δομή του στρατού, γεγονός που παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα σε όσους πολίτες το επιθυμούν, να περάσουν τη βασική εκπαίδευση και να λάβουν πιστοποιητικό.

Ο κ. Σουτάνοβατς ανέφερε ότι "σύμφωνα με το σχέδιο για τη στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων, θα υπάρχουν 36.000 επαγγελματίες, εκ των οποίων οι 28000 θα υπηρετούν στο στρατό και 2.000 στην εκπαίδευση".

Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, αρκεί για να αποτελέσει ο σερβικός στρατός σεβαστή στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.