Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

"Ο Αχμαντινεζάντ δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του"


Ο πρώην πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Μεχντί Καρουμπί εκτιμά ότι ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, του οποίου η επανεκλογή προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του.


Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, ο μεταρρυθμιστής Καρουμπί δηλώνει: "Λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα αλλά και μια αμφισβητήσιμη εξωτερική πολιτική, προσωπικά πιστεύω ότι ο Αχμαντινεζάντ δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη θητεία του".

Ο Καρουμπί είπε επίσης ότι οι μετριοπαθείς δυνάμεις θα ενωθούν προκειμένου να βρουν μια λύση στο Ιράν και να διασώσουν την ισλαμική δημοκρατία που σήμερα τελεί υπό απειλή.

"Οι δυνάμεις των δύο στρατοπέδων που θέλουν να προασπίσουν το ισλαμικό σύστημα, θα ενωθούν μόλις δουν, ας με συγχωρέσει ο Θεός, ότι η επανάσταση, το σύστημα και η ισλαμική δημοκρατία διακυβεύονται. Αυτό θα γίνει σύντομα".

Ο Καρουμπί, εκ των ηττηθέντων υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, μόλις πρόσφατα αναγνώρισε τον Αχμαντινεζάντ ως πρόεδρο. "Όλα όσα έχω πει για το θέμα της εκλογής αυτής ισχύει πάντα. Δεν ήταν μια σωστή ψηφοφορία. Ωστόσο το κοινοβούλιο ενέκρινε την εκλογή του Αχμαντινεζάντ ο οποίος ορκίστηκε στη βουλή", επισήμανε ο Καρουμπί.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.