Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός για συνομιλίες με Ισραήλ


Απαισιόδοξος σχετικά με το μέλλον των συνομιλιών με το Ισραήλ εμφανίστηκε την Πέμπτη ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ.


Ο πρωθυπουργός των Παλαιστινίων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία για επανάληψη των συνομιλιών με το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι δεν πιστεύουν στη διαδικασία η οποία απέτυχε να σταματήσει την επέκταση των ισραηλινών οικισμών.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς μελετά αμερικανική πρόταση για συνομιλίες, σε επίπεδο αντιπροσωπειών όχι πλήρους σύνθεσης, οι οποίες έχουν παγώσει επί 13 μήνες.

"Έχουμε ακούσει για συνομιλίες χαμηλού, μέσου και υψηλού επιπέδου", δήλωσε ο Φαγιάντ στο πρακτορείο Ρόιτερ και συνέχισε "δεν νομίζω ότι έχει αποκρυσταλλωθεί τίποτα προς το παρόν, υπό την έννοια του όρου ότι κάτι προωθείται".

"Εμείς οι Παλαιστίνιοι έχουμε να χάσουμε τα περισσότερα από μια τελματωμένη ειρηνευτική διαδικασία, ωστόσο θα θέλαμε να δούμε τη διαδικασία να επαναλαμβάνεται με τέτοιο τρόπο που θα μας έπειθε ότι θα διεξάγετο για αυτό που έπρεπε να διεξαχθεί", τόνισε ο Φαγιάντ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

"Ωστόσο δεν γνωρίζω πότε θα επαναληφθεί η διαδικασία", κατέληξε ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.